zonsondergang gezin moeder kind

Duurzaam overnachten in Callantsoog

 

"Kom en Ontdek onze luxe Vakantiehuizen:
Op 't Oog in Callantsoog!"

Heb je onze nieuwste vakantiewoningen al gezien? Dat zijn de Op ’t Oog-vakantiehuizen in Callantsoog. Ze liggen op een kleinschalig vakantiepark aan de rand van het dorp. De huizen zijn gebouwd in 2021 en voorzien van een warmtepomp, zonnepanelen en een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een milieuvriendelijke tuin ontbreekt niet, met veel gras en inheemse planten. De woningen zijn sfeervol ingericht en voorzien van alle comfort. Neem hier alvast een kijkje!

Klimaatbestendig op reis

In deze tijd is duurzaam op reis gaan een hot topic. We willen onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden in het belang van het milieu en het klimaat. Dat betekent gelukkig niet dat we thuis moeten blijven, want op het gebied van duurzame vakanties is er steeds meer mogelijk. Ook LekkerNaarZee heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Daarom zijn onze nieuwste vakantiewoningen geheel klimaatneutraal.

Klaar voor de toekomst  

Aan alles is gedacht om de Op ’t Oog-vakantiehuizen toekomstbestendig te maken. Er zijn voldoende zonnepanelen om zelfvoorzienend te zijn, heel milieuvriendelijk dus. De vele zonuren aan de Nederlandse kust dragen hier gunstig aan bij! Er is geen gasaansluiting meer, maar een moderne warmtepomp. En natuurlijk zijn de huizen volgens de modernste maatstaven geïsoleerd.  

Appeltje van eigen boom

De tuinen beschikken over veel gras en inheemse planten, en schelpjes in plaats tegels. Dat is goed voor de biodiversiteit, maar ook voor de afwatering. Dat laatste wordt steeds belangrijker door hevige regenbuien als gevolg van klimaatverandering. Leuk detail zijn de geplante appelbomen. In het plukseizoen kun je straks een appeltje uit de eigen tuin proeven.

Familievakantie

Leuk, zo’n duurzaam huis, maar hoe zit het met luxe en comfort? Gelukkig zijn de Op ’t Oog-vakantiehuizen van alle gemakken voorzien: meerdere badkamers, een luxe keuken en een ruime woonkamer, om maar eens wat te noemen. De woningen zijn ideaal voor een vakantie met een groot gezin of zelfs meerdere gezinnen. Een familie- of vriendenweekend behoort ook tot de mogelijkheden. We hebben 8-, 10-, en 12-persoonshuizen beschikbaar. De 8-persoonshuizen grenzen aan een 2-persoonstudio die je erbij kunt huren. Dat is ideaal als opa en oma bijvoorbeeld mee willen, maar zij wel een eigen plekje willen hebben. De huizen zijn trouwens het hele jaar te huren, dus ga jij voor een winter break of een strandvakantie?

Wist je dat LekkerNaarZee de grootste aanbieder van XL-vakantiehuizen is in de omgeving? Je vindt hier een overzicht van onze grootste woningen.

Kookinspiratie

Alle huizen hebben een grote, moderne keuken, met houtaccenten voor een gezellige look en feel. De 12-persoonshuizen hebben zelfs een kookeiland. Dat nodigt uit om samen te koken, nu je toch alle tijd hebt. Ga bijvoorbeeld op zoek naar de lekkerste streekproducten om een heerlijk gerecht klaar te maken. Wijntje erbij, beetje kletsen, rustig aan! Natuurlijk snappen we ook dat je in de vakantie niet elke dag een keukenprins of -prinses wil zijn. Gelukkig zijn er in Callantsoog en omstreken ook genoeg goede restaurants. Tips nodig? Laat het ons weten en we denken graag met je mee.

Lekker bakkie

We vinden trouwens dat een goede kop koffie in de ochtend niet mag ontbreken tijdens je vakantie. Daarom zijn onze nieuwe huizen voorzien van een Nespresso koffiemachine, waarmee je snel en makkelijk een lekker bakkie kunt maken.

Strand en centrum op loopafstand

Het vakantiepark ligt op een rustige plek aan de rand van Callantsoog, grenzend aan een heideveld en het bos. Dwars door het groen loop je in een kwartiertje naar het centrum. Of pak de fiets en je bent er in vijf minuten. Zo kun je ’s ochtends verse broodjes halen bij de lokale bakker, terwijl je gezinsleden nog liggen te slapen. Tip: neem ook eens een West-Fries krentenbrood mee! Een lokaal lekkernij om je vingers bij af te likken :).

Naast de Op ’t Oog-huizen bevindt zich een speelveldje voor kinderen om bijvoorbeeld te voetballen of te vliegeren. Maar ook de tuinen zelf zijn groot genoeg om lekker uit te razen. Bovendien is het strand in Callantsoog natuurlijk nooit ver weg. Een kwartiertje wandelen en je kunt je voetjes in de zee dippen.

Bekijk de prijzen en beschikbaarheid van de Op ’t Oog-huizen op onze site.

Meer duurzame tips!

Een vakantie in eigen land is altijd duurzamer dan een vliegreis naar de zon. Wat dat betreft ben je goed bezig door voor Callantsoog te kiezen. Maar wat kun je nog meer doen om je ecologische footprint te beperken?

Tip 1: Laat de auto staan

Het ligt voor de hand, maar op vakantie kun je het beste fietsen of wandelen in plaats van de auto pakken. Het is ook nog eens leuker en gezonder. Gelukkig zijn onze Op ’t Oog-huizen overal dichtbij. De supermarkt, het strand en gezellige terrasjes zijn prima te bereiken. Kijk hier voor leuke fietsroutes in de omgeving van Callantsoog of lees onze wandelblog.

Tip 2: Plasticvrij op reis

Ruim na een dagje strand altijd je rommel op. Zwerfafval (vooral plastic) op de Nederlandse stranden is een groot probleem. Veel daarvan is niet of nauwelijks afbreekbaar en blijft jaren liggen of wordt opgegeten door dieren. Voorkom ook het gebruik van single use plastic (wegwerpflesjes drinken, plastic boterhamzakjes etc.) maar neem bijvoorbeeld een thermosfles of eigen lunchbox mee.

Tip 3: Eet en drink lokaal

Eet en drink zoveel mogelijk lokaal. Producten uit de streek hebben een kleine afstand afgelegd voordat ze op jouw bord terechtkomen. Je support bovendien de lokale ondernemers en vaak zijn producten uit de buurt lekker en vers. De omgeving Callantsoog biedt heerlijke streekproducten, zoals je kunt lezen in ons blog over dit onderwerp. Als je contact met ons opneemt, helpen we je graag aan meer leuke adresjes!

Als je op vakantie gaat, is het toch heerlijk om jezelf even extra te verwennen? Hoe lekker is het dan als er voor je wordt gekookt? Niet in een restaurant, maar in de keuken van je vakantiehuis! Callantsoog heeft een ruime keuze aan restaurants, maar het is leuker om tijdens jullie vakantie te genieten van een privéchef aan huis! Lees hier alle informatie over onze privéchef.

We wensen je een groene en vooral heerlijk ontspannen vakantie toe.

Team LekkerNaarZee

 

  

Zet op favorietenlijst Verwijder uit favorietenlijst
Zoek in ons aanbod van 135 vakantiehuizen