mees vakantiehuis voor 2 duinen strand

Ons Griekse Duinhuisje aan zee

Jeanny en Ruud genieten al jaren met volle teugen van Callantsoog. Toen we ze vroegen naar hun favoriete LekkerNaarZee-huisje, hoefden ze niet lang na te denken. In dit blog, lees je het verhaal van hun verblijf in De Mees.

Ons Griekse Duinhuisje aan zee.

Wij gaan altijd op vakantie naar Griekenland en in de winter naar het mooie kleine Canarische eilandje La Palma. COVID-19 zorgde ervoor dat we in 2020 al onze vakanties moesten annuleren.

Jeanny en Ruud (67 en 66 jaar jong) inmiddels gepensioneerd na allebei 44 en 45 jaar te hebben gewerkt, vieren nog steeds het leven! Uitspraken van Loesje  huldigen wij, zoals:

‘Het leven is een feest, je moet alleen zelf de slingers ophangen’ en ‘Geniet nooit met mate’.

Natuur

Wij wonen dertig kilometer van Callantsoog en gaan al tientallen jaren wandelen op het strand of in het bloemrijke natuurgebied het Zwanenwater met de twee grootste natuurlijke duinmeren van West-Europa met de vele vogels. Elk seizoen een prachtige natuur met orchideeën in mei, de paarse heide in augustus en de vele prachtige paddenstoelen in de herfst. 

Callantsoog is een genoeglijke badplaats met grote en gratis parkeerterreinen. De sfeer is altijd gemoedelijk. Het strand kent vele strandpaviljoens met voor elk wat wils.

In de zomer 2020 bezochten we Callantsoog veel vaker al was het maar voor een paar uurtjes met onze twee kleinkinderen van vier en drie jaar. Er is altijd veel te ondernemen met het visnetje bij de pieren in zee. Nieuwe ontdekkingen doen en diertjes en schelpen opzoeken in de strandwaaier.

Zo ontdekten wij telkens iets nieuws, zoals een spoor van zwarte puntjes wat mosselzaad bleek te zijn.

De eerste kennismaking

Natuurlijk drinken we altijd koffie op een strandpaviljoen. Zo kwam het dat we op een strandpaviljoen het ‘KustNu Magazine’ meenamen. We zagen een foto van een schattig wit huisje met Grieks blauwe daklijsten van LekkerNaarZee.

Eerste reactie was: ‘Hoezo dit huisje, vrijstaand in de duinen, waar staat het dan?’ Dus op zoektocht.

Zowaar niet te geloven de foto klopte absoluut met het huisje. Op internet zagen we de inrichting en we waren verkocht. Wij boekten meteen voor een week in september 2020. Dit was onze eerste kennismaking. 

‘De Mees’ werd al snel omgedoopt in ‘ons’ Griekse Duinhuisje. Wow, wat een lieflijk, knus, gezellig huisje. Met grote zorg en met heel veel liefde meer dan compleet ingericht. Heel sfeervol met overal doorgevoerd de kleuren wit, turkoois, mint en Grieks blauw. En dan de grote tuin die grenst aan de duinen met in september nog een paar bloeiende duinrozen en heel veel rozenbottels.

We zagen, en dat is heel bijzonder, honderden Groenlingen die zich te goed deden aan de rozenbottels. Kortom: hoe gelukkig kun je zijn? Zó dus!

Windkracht 9

Omdat La Palma in de winter ook geannuleerd moest worden en Nederland in lockdown ging, boekten we met de kerstdagen veertien dagen ‘ons Griekse duinhuisje’.

We hebben genoten van de rust en van de natuur. We hebben zelfs storm Bella met windkracht 9 en code geel doorstaan. Van de veertien dagen hebben we tien dagen regen gehad. Er was altijd wel een moment dat het even heel kort droog was. We hebben de elementen getrotseerd en werden gezandstraald op het strand. Zo zalig om dan thuis te komen in een behaaglijk warm huisje. 

Boeken en tijdschriften mee waar we thuis niet aan toekwamen en zowaar hebben we scrabble herontdekt naast het schaakspel. En de radio met de Top 2000 kon op hard, want in de buurhuisjes woonden niemand. Dit kwam helaas door COVID19 omdat vele Duitse gasten moesten annuleren. Het huis heeft een geweldig goed bed en we hebben dan ook geslapen als roosjes.

Een verblijf aan zee met ontmoetingen met de elementen maakt je ontzettend nederig.

Ook is nooit één dag aan zee hetzelfde. De ene dag wind uit het noordwesten de volgende dag zuidenwind of verandering van wind op dezelfde dag.  Elke wind brengt andere zeeschatten mee. De ene keer veel zeesterretjes de andere keer veel krabben. Soms nauwelijks schelpen te vinden om een volgende dag een lading aan schelpen te treffen. 

Zonneschijn

Onze kleinkinderen vonden het huisje aan zee geweldig en wilden natuurlijk blijven slapen.

Dat ging niet lukken in dit tweepersoonshuisje. Dit was de reden dat wij in maart dit jaar huisje Zonneschijn, twee deuren verderop, hebben geboekt waarvan de grote tuin ook grenst aan de duinen. Een huis met twee slaapkamers. Ook een geweldig huis. Volledig ingericht met goede bedden. Dit weekend was het vreselijk koud en hebben we weinig tijd aan zee door kunnen brengen. Maar ons eerste weekend elders met de kleinkinderen zonder hun ouders was een groot cadeau.

Juni

We wilden ons Griekse Duinhuisje zeker ook meemaken in juni. Het zag er nog niet naar uit dat het geniepige virus het land uit zou zijn dus al in oktober 2020 geboekt.

We waren hier van 12 tot 19 juni 2021 en we werden super beloond. Het was tropisch warm en we moesten zelfs een schaduwplek zoeken.

Ruud was op de Vespa heengegaan zodat we vanuit Callantsoog konden gaan toeren.

Dat hebben we ook gedaan. De mooiste toer was een rondje Texel. Alsof we in het buitenland waren.

De boot naar Texel is maar vijftien km vanaf Callantsoog dus altijd prima te doen, ook met de fiets.

Heel belangrijk en bijna niet te geloven. Zo rustig als het bij ons huisje was. We ontbeten afgelopen week elke ochtend in de tuin bij de heerlijk ruikende duinrozen. Geen lawaai terwijl het centrum echt vijfenzeventig meter lopen is vanaf ons huisje. 

Callantsoog heeft zoveel te bieden

Veel restaurants, winkeltjes, een heerlijke warme bakker en AH. En een prachtig uitkijkpunt met kleurrijke informatie van de vegetatie, de voorkomende dieren en vogels met een mooi zicht op het natuurgebied het Zwanenwater in de verte, het dorp en het strand en de duinen.

Bij eb absoluut een heel breed strand. Even doorlopen vanaf de strandovergang bij paviljoen De Stern en je bent alleen op de wereld, ook met mooi weer.

Callantsoog heeft een aantal strandpaviljoens waar heerlijk gegeten kan worden.

Voor de stoere kleine en grote mannen/vrouwen altijd interessant om de reddingsbrigade te volgen als ze huiswaarts keren op driehonderd meter afstand van ons huisje. Na in actie te zijn gekomen worden de mannen schoongespoten, zo ook de reddingsboot. Echt een spektakel om dit te kunnen volgen. 

En niet te niet vergeten: met een mooie zomerse zonnige dag altijd de vraag of er een mooie zonsondergang zal volgen. Elke keer blijft het de vraag of de zon in de zee zal zakken.

Schitterende luchten meegemaakt. Zo romantisch!

Verliefd

We komen al eenenveertig jaar in Callantsoog. Met onze dochters toen ze klein waren, nu met onze kleinkinderen. Sinds vorig jaar voor het eerst een huisje geboekt. In negen maanden drie keer in De Mees en een keer in Zonneschijn verbleven. We blijven ondanks onze grote liefde voor Griekenland en La Palma zeker komen naar ons favoriete knusse Griekse duinhuisje en gaan dan ook een voorboeking doen voor juni 2022.

Het moge duidelijk zijn dat wij helemaal verliefd zijn op ons Griekse Duinhuisje in Callantsoog. Mooiere en toepasselijkere naam dan ‘De Mees’ vinden wij. Misschien een tip voor LekkerNaarZee.

Mooie zomer!

Met zomerse en blije groet, Jeanny en Ruud

P.S. Een bijzonder date

Jeanny genoot van een avondwandeling op het strand en het zag er naar uit dat het weleens een hele mooie zonsondergang zou kunnen worden. Neer vleien op een strandpaviljoen met een glas cognac zat er niet in omdat de horeca om 22.00 uur gesloten moest zijn. Tja, wat doe je dan? Je echtgenoot appen die kijkt naar EK-voetbal en vragen of hij zin heeft om in de pauze naar de zonsondergang te komen kijken en zo ja, dan twee glazen + cognacfles meenemen om het glas te kunnen heffen op het mooie leven! Zo gezegd, zo gedaan! Het voelde alsof we tieners waren die stiekem wijn meenamen in een plastic tas. Zelf de slingers ophangen hè ????

 

Zet op favorietenlijst Verwijder uit favorietenlijst
Zoek in ons aanbod van 135 vakantiehuizen