Branding zee

Strandvakantie met kinderen


"Strandplezier voor het hele gezin: Vakantiehuizen op loopafstand van het strand bij LekkerNaarZee"

Op zoek naar de perfecte strandvakantie voor het hele gezin? Bij LekkerNaarZee vind je een ruime selectie van vakantiehuizen op loopafstand van het strand. Ideaal voor een dag vol speelplezier met zand en water, terwijl je ook kunt genieten van ontspanning en rust in de schaduw van je vakantiehuis.

 

Bekijk direct onze huizen

Welke vakantiehuizen zijn geschikt voor kinderen?

LekkerNaarZee heeft groot aantal vakantiehuizen welke wij kindvriendelijk bestempelen. Je vindt dit aanbod door hieronder voor kindvriendelijke huizen te selecteren. Kindvriendelijke huizen zijn huizen waarbij:

Is Callantsoog een Kindvriendelijke badplaats?

Callantsoog is een rustige en gemoedelijke badplaats in Noord Holland, slechts een duinenrij scheidt het dorp van het rustige en schone strand. Het strand is daarmee goed en snel bereikbaar. Kom je naar Callantsoog dan kies je voor een authentieke strandvakantie. Geen lange files, harde muziek en luxe beachclubs, in Callantsoog vindt u enkele leuke strandpaviljoens en verder alleen maar ... strand.

Callantsoog staat hiermee bekend als een echte familie badplaats.

Met kinderen naar het strand, waar moet je aan denken 4 punten van aandacht:

Ga je met kinderen naar het strand: Het is handig je mobiele nummer op de hand van je kind te schrijven of hem/haar een plaatje met gegevens te laten dragen. Is je kind zoek, waarschuw de strandwacht en kijk of er een witte vlag met vraagteken is gehesen. Dit betekent namelijk dat er een kind gevonden is.

 1. Snel moe: Het spelen op het strand is intensief, je kind is op het strand waarschijnlijk sneller moe en hongerig dan normaal. Plan op tijd een pauze in met wat te eten. Kies een plekje in de schaduw. Is je kind nat van het water, zorg dan voor een warme droge handdoek.
 2. Zon: Op het strand is geen schaduw en de zon kan erg sterk zijn. Doordat het op het strand vaak wat koeler is, heb je niet altijd door hoe hard de zon schijnt. Het laatste wat je wilt is dat jouw kind op het strand verbrandt. Tip: smeer jouw kind vast in met zonnebrand voordat je naar het strand gaat, je hebt dan meer rust en minder zand. Let wel: blijf je langer op het strand, smeer jouw kind dan meerder malen per dag in, het liefst met factor 50. 
 3. In en om het water: De zee is geen zwembad en zwemmen in zee is niet zonder gevaar. Alstublieft houd je kind daarom ALTIJD in de gaten op het strand, ook als je kind een zwemdiploma heeft. In zee is stroming en het water is vaak koud. Gaat jouw kind toch zwemmen; spreek af waar hij/zij mag zwemmen en ga niet te ver in zee, houd je kind altijd in de gaten, of nog beter ga zelf lekker mee. 
 4. Kwallen: Met warm weer en oostenwind bestaat de kans dat je kwallen op het strand ziet, dit zijn meestal Oorkwallen. De steek hiervan kunnen we niet voelen er zijn echter ook kwallen die wel pijnlijk kunnen steken, laat de kwallen daarom met rust. Toch geprikt...de meeste steken zijn makkelijk te behandelen. Kwallengif is niet bestand tegen heet water en zuur. Daarom helpt een beetje azijn op een zere plek die door kwallen is veroorzaakt. Heet water, met de temperatuur van een teiltje afwaswater, helpt ook. EHBO-posten en vriendelijke strandtenten hebben zulke middelen wel in huis. Voor ernstige problemen moet je naar de huisarts. 
   

Hoe veilig en schoon is het strand?

De stranden van Callantsoog, Sint Maartenszee en Groote Keeten hebben al jaren de zogenaamde Blauwe Vlag. Dit is een milieuonderscheiding die elk jaar aan stranden wordt toegekend die aan de campagne van de blauwe vlag hebben deelgenomen en aangetoond hebben schoon en veilig te zijn. Een prettig idee als je hier met je kinderen naartoe gaat.

Wat zijn de regels op het strand van Callantsoog?

Bij elke strandopgang staat een informatiebord over hoe je veilig van het strand en de zee kunt genieten. Wij adviseren u dit te lezen. Ook als je vaak op het strand komt is dit de moeite waard. Weet jij bijvoorbeeld de betekenis van alle kleuren van de vlaggen? 

De 11 belangrijkste regels op het strand zijn:

 • Let altijd op aanwijzingen van de reddingsbrigade en volg deze
 • Kijk naar de kleur van de vlag of het veilig is om te zwemmen 
 • Ga niet alleen zwemmen
 • Ga niet oververhit het water in, koel eerst rustig af aan de kant
 • Zwem tussen de lijnen
 • Niet achter een afdrijvend voorwerp aanzwemmen
 • Zwem niet in de buurt van een strekdam
 • Gebruik bij aflandige wind geen drijvende voorwerpen
 • Als er iemand hulp nodig heeft, waarschuw de strandwacht
 • Zorg ervoor dat je altijd kunt staan
 • Met een volle maag kun je beter niet de zee in gaan

LekkerNaarZee wenst je een fijne stranddag, veel plezier

 

Kinderen mee naar het strandScheppen op het StrandKind op het StrandSpelen op het Strand
Zoek in ons aanbod van 135 vakantiehuizen