wandelen met de hond aan zee

Het eilandgevoel van Callantsoog versus Texel: vijf redenen om voor Callantsoog te kiezen

Steeds meer mensen kiezen voor een strandvakantie in eigen land. Daarbij valt de keus al snel op de Waddeneilanden. Dat ook Callantsoog en omgeving minstens zo veel te bieden heeft, is een goed bewaard geheim dat de vaste bezoekers van dit gebied het liefst voor zichzelf willen houden. In dit blog zetten we de vijf pluspunten van deze Noord-Hollandse kuststrook ten opzichte van de Waddeneiland voor je op een rij. En…eh…ssst, niet te veel verder vertellen.

Dit Is Waarom Deze Noord-Hollandse Bestemming de Waddeneilanden Overtreft

 

1. Je hoeft niet met de boot

Om de Waddeneilanden zoals Vlieland en Terschelling te bereiken, ontkom je niet aan de overtocht per boot. Best prijzig, vooral als je je auto meeneemt of parkeert bij een haven. Bovendien zijn de boten vaak overvol en zijn er lange wachtrijen.
In Callantsoog en omgeving vind je eigenlijk alles wat je op de Waddeneilanden vindt (en meer): brede, schone witte stranden, prachtige landschappen, duinen, gezellige dorpjes en terrasjes, mooie wandel- en fietsroutes etc. Kortom, het gevoel van een Waddeneiland zoals Terschelling, maar dan zonder boot. En wil je toch een dagje het eilandgevoel ervaren? Vanuit Callantsoog zit je zo op Texel.

Wist je trouwens dat Callantsoog in het verre verleden (tot 1552) een eiland was?

Callantsoog is gebouwd op de resten van het vroegere eiland ’t Oghe. Op de website van het Zijper Museum lees je meer over de tumultueuze geschiedenis van Callantsoog.

 

2. Het is er rustiger

Door de populariteit van de Waddeneilanden zoals Texel kan het er erg druk zijn. Veel campings zijn enorm geliefd onder jongeren waardoor het op de boot en in de uitgaansgelegenheden vaak rumoerig is. In de badplaats Callantsoog en omgeving is het een stuk gemoedelijker en rustiger: geen discotheken, overvolle terrassen en drukke strandpaviljoens. 

"Callantsoog & Omgeving: De Verborgen Schat van de Nederlandse Kust!''


3. De omgeving biedt meer mogelijkheden

Er gaat natuurlijk niets boven lekker luieren of sporten op het strand. Maar in de omgeving van Callantsoog kan ook de natuur- en cultuurliefhebber zijn (of haar) hart ophalen. Niet ver van Callantsoog vind je bijvoorbeeld de Schoorlse duinen: het hoogste natuur- en duingebied in Nederland, met maar liefst 60 kilometer aan wandelpaden.
En voor een dagje shoppen of een museumbezoek kun je terecht in het nabijgelegen Alkmaar: een historische stad met prachtige grachten en historische hofjes en natuurlijk de beroemde kaasmarkt. Maar ook een bezoekje aan het pittoreske kunstenaarsdorp Bergen, of de Noord-Hollandse grote steden Haarlem of Amsterdam behoort tot de mogelijkheden.

Een andere bijzondere attractie in de omgeving van Callantsoog zijn de tulpenvelden, die elk voorjaar weer een feest voor het oog zijn.

En last-but-not-least, in de kop van Noord-Holland vind je talloze mogelijkheden om iets met je kids te ondernemen, bijvoorbeeld op een regenachtige dag of als ze een keer wat anders willen dan een stranddag.

 

4. Het is makkelijker om bezoek te ontvangen

Hoe gezellig is het om familie of vrienden te ontvangen op je vakantieadres en samen lekker een dagje naar het strand te gaan? Omdat reizen naar Texel of een van de andere Waddeneiland over het algemeen een hele onderneming is, zijn dit soort bezoekjes eigenlijk geen optie.
Maar als de reistijd te overzien is, kunnen familie of vrienden wel makkelijk even langskomen op je vakantieadres in Callantsoog of omgeving.
Onze accommodaties hebben bovendien – met uitzondering van de appartementen – allemaal een ruime tuin, waarin je met mooi weer lekker kunt zitten en tegelijkertijd ook afstand kunt bewaren.

 

5. Het is aantrekkelijker voor een kort tripje

Binnen Nederland is de reistijd naar Callantsoog over het algemeen veel korter dan naar een Waddeneiland.  De reiskosten zijn in ieder geval beduidend lager omdat je geen overtocht hoeft te betalen. Dat maakt een weekendje of een midweek uitwaaien of zonnebaden in Callantsoog een stuk aantrekkelijker.
En zie je in de Weerapp dat het de komende periode mooi weer wordt in de kop van Noord-Holland en kan/wil je er kort tussenuit? Kijk dan even naar onze voordelige last minute aanbiedingen.   

 

Enthousiast geworden over de vele pluspunten van een vakantie in Callantsoog en omgeving? In ons aanbod vind je vast het huis of appartement dat goed bij jouw (of jullie) wensen past.

 

Team LekkerNaarZee

texel callantsoogtexel callantsoogtexel callantsoogtexel callantsoogtexel callantsoogtexel callantsoogtexel callantsoog texel callantsoog texel callantsoogtexel callantsoogtexel callantsoogtexel callantsoog vakantievaren water callantsoogtexel callantsoog texel callantsoog

Zet op favorietenlijst Verwijder uit favorietenlijst
Zoek in ons aanbod van 135 vakantiehuizen