feestdagen callantsoog

In december naar Callantsoog.


Waarom naar Callantsoog in december?

Callantsoog is een rustige badplaats gelegen in de kop van Noord-Holland direct aan de Noordzee. Deze badplaats heeft een van de mooiste stranden van Nederland. Op het strand bevinden zich strandtenten waar je heerlijk binnen en buiten kunt genieten van een drankje en het ruizen van de zee. Het gezellige centrum van Callantsoog ligt direct achter de duinen en beschikt over leuke terrasjes en restaurantjes. Wij bieden verschillende vakantiehuizen die op een korte afstand van het centrum en het strand liggen.

De dagen worden donkerder en korter. Het is ideaal weer om uit te waaien op het strand en weer op te warmen bij de kachel met een warme drank in je vakantiehuis. In december mogen paarden weer hele dagen op het strand en honden hoeven niet meer aangelijnd te zijn op het strand overdag. De restaurants en terrassen in Callantsoog zijn warm en knus aangekleed. 

Wat is er in december te doen in Callantsoog?

December inkopen doen of feestdagen vieren

Vanuit Callantsoog zit je met 20 minuten in Den Helder of Schagen, ideaal om je sint of kerst inkopen te doen, wil je nog meer winkels tot je beschikking hebben kan je er nog voor kiezen om naar Alkmaar te gaan (30 minuten rijden). In Alkmaar hebben ze elke zondag koopzondag. In Den Helder en Schagen is het elke laatste zondag van de maand koopzondag. Hoe leuk is het om sinterklaas, kerst en/of oud en nieuw met de familie in een vakantiehuis te vieren. De hele familie bij elkaar in één van onze XL huizen of met het gezin op een toplocatie dichtbij het centrum en strand. 

Vind hier een geschikt huis

Eten in Callantsoog en omgeving

Alle restaurants in het centrum van Callantsoog zijn gewoon geopend van de winter. Wij zetten ze voor je even op een rijtje: Restaurant Dorpszicht, Iegewies, Grand Cafe de Foyer, Fishy, Brasil en de Tav Eten & Drinken

Op het strand eten is ook mogelijk, de volgende strandpaviljoens zijn het gehele jaar door geopend: 

Activiteiten in december

Het gehele jaar door zijn alle natuurgebieden van Callantsoog geopend. Zo kun je routes van verschillende afstanden lopen in het Zwanenwater. In de omgeving zijn ook leuke routes om met kinderen naartoe te gaan. Bijvoorbeeld in het gebied Wildrijk (Sint-maartenszee), hier kun je met een app het bos ontdekken. In Schoorl heb je de klimduin die echt de moeite waard is om op en neer te rennen/klimmen. In Den Helder vind je de Helderse Vallei, hier heb je een kinderboerderij aan de kant van de parkeerplaats. Aan de overkant van de weg ligt het gebied Donkere Duinen, dit is een aangeplant dennenbos waar je heerlijk met jong en oud doorheen kunt wandelen. 

Markt

Iedere donderdag is er een weekmarkt in Schagen, op deze veel bezochte markt vind je onder andere veel typische Westfriese producten. De markt is aanwezig van 08:45 tot 13:00. Je vindt de markt op de Gedempte Gracht, Markt en de Nieuwstraat.

Sport activiteiten

Hou jij ervan om echt de actie op te zoeken, dan kun je gaan Blokarten. Je zult met een kart en een groot zeil over het strand crossen en kunt zelfs een snelheid van 60 km/u behalen. Hiervoor is geen zeilervaring nodig. LekkerUitwaaien organiseert dit het hele jaar door. Je kunt al Blokarten vanaf 8 jaar. 

Manege Noot organiseert verschillende activiteiten met paarden. Bekijk hun website voor meer informatie.

Met kinderen in december naar Callantsoog

Ook met kinderen is er in de omgeving van Callantsoog genoeg te doen. Naast het maken van een stevig zandkasteel wat tegen weer en wind bestemd is, kun je met de kinderen naar: 

Het weer in december in Callantsoog.

Gemiddeld is het maximaal 8°C in december in Callantsoog en minimaal rond de 6°C. De temperatuur van de zee ligt rond de 8°C. Er is kans op neersslag in december in Callantsoog maar het is altijd een moment droog om even lekker uit te waaien. Dus pak die lekkere warme winterjas en sjaal in en vergeet je regenlaarzen en paraplu niet. Als je geluk hebt is er een kleine kans dat er sneeuw valt in december in Callantsoog.

 

 

Zet op favorietenlijst Verwijder uit favorietenlijst
Zoek in ons aanbod van 135 vakantiehuizen