Meeuwen en kind op het strand

Zeeweg en Centrum van Callantsoog


Wil je genieten van een zonovergoten vakantie te midden van authentieke huisjes en groen?
 

Verblijf in het levendige hart van Callantsoog, een van de oudste en mooiste badplaatsen van Nederland, met een charmant centrum en stranden gescheiden door hoge duinen. Ontdek de bekende Zeeweg, een ideale locatie voor een zonovergoten vakantie met voldoende parkeergelegenheid, omringd door authentieke huisjes en groen.
 

Bekijk direct onze huizen in het dorp Callantsoog


Verblijft in hartje Callantsoog, een van de oudste en mooiste badplaatsen van het land met een oergezellig centrum.

Hoge duinen scheiden het dorp van het strand. Al sinds jaar en dag wappert hier de Blauwe Vlag, een erkenning van de EU voor een schoon en veilig strand. Een aantal van de 5 aanwezige strandpaviljoens zijn ook het hele jaar door geopend. Hier kunt u na een frisse strandwandeling ook in de winter lekker opwarmen met een kop chocolademelk of koffie. 

De bekende Zeeweg in Callantsoog: op steenworp afstand van het strand en het Dorpsplein en recht tegenover de supermarkt is dit een prima verblijf voor een weekje zon zee en strand. De Zeeweg heeft een groot aantal, gratis, parkeerplaatsen en heeft een knusse uitstraling met veel authentieke huisjes en veel groen.

Op loopafstand en vrijwel om de hoek van de Zeeweg vindt u het dorpsplein, met vele leuke terrasjes en restaurants. In de zomer vindt u hier ook regelmatig verschillende markten of gezellige evenementen met live muziek.

Over Callantsoog 

Callantsoog is gelegen aan de kust, in de Kop van Noord-Holland. De badplaats ligt vlak achter de enkele duinenrij, waardoor het strand vanuit het dorp makkelijk en snel te bereiken is.

Callantsoog is een gezellige badplaats met een centraal dorpsplein met leuke winkels, cafés, restaurants, terrasjes en een visspeciaalzaak, die het gehele jaar door geopend zijn. In het hoogseizoen zijn de winkels alle dagen open. De supermarkt is het gehele jaar door, 7 dagen per week, van 08.00 tot 22.00 uur geopend. Op het strand zijn gemoedelijke strandpaviljoens, waar jaar rond lekker gegeten kan worden.

Omgeving

Het landschap rondom Callantsoog bestaat uit strand, zee, duinen, polders, bloembollenvelden, bos en het internationaal gewaardeerde natuurgebied Het Zwanenwater. Het Zwanenwater is een 615 ha groot prachtig duingebied met 2 grote duinmeren, moerassen, vijvers, heide en een bos.

Ook is Callantsoog een goede uitvalsbasis voor dagtripjes naar gezellige dorpen en steden meer landinwaarts. In het voor- en naseizoen is het rustiger, bovendien is een vakantie in deze periode aantrekkelijk door de sterk gereduceerde prijzen.

Callantsoog in het voor- en naseizoen

Deze streek staat bekend als één van de mooiste gebieden van Nederland. Het gehele jaar door is Callantsoog en zijn omgeving in trek. Zowel een echte strandvakantie, als een fiets- en wandelvakantie is in Callantsoog een mogelijkheid. De talrijke fietspaden en wegen in de omgeving, bieden genoeg mogelijkheden voor fietsers. Fietsliefhebbers kunnen fietsen huren bij LekkerNaarZee en een mooie tocht langs de bollenvelden maken. ’s Winters en in het najaar kun je mooie wandelingen maken over het strand, door de duinen en in het bos.

Strand van Sint Maartenszeebewolkte stranddag in CallantsoogZomerse dag op het strand van CallantsoogMooie luchtfoto Callantsoog
Zoek in ons aanbod van 135 vakantiehuizen