Strand in de zomer

Over Callantsoog


Waarom op vakantie naar Callantsoog?
 

Een vakantie in Callantsoog biedt een scala aan unieke ervaringen en voordelen. Allereerst is Callantsoog een levendige badplaats gelegen aan de prachtige Noord-Hollandse kust, met gemakkelijke toegang tot brede zandstranden en verfrissende zeelucht. Het dorp heeft een gezellig dorpsplein, levendige winkels, restaurants en strandpaviljoens, waardoor er altijd een bruisende sfeer heerst. Bovendien is Callantsoog omgeven door een divers landschap van duinen, strand, polders en natuurreservaten zoals Het Zwanenwater, waardoor het een ideale bestemming is voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Met tal van activiteiten, voorzieningen en uitstapjes naar nabijgelegen steden zoals Schagen en Alkmaar, belooft een vakantie in Callantsoog een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin.

Callantsoog is gelegen aan de kust, in de Kop van Noord-Holland. De badplaats ligt vlak achter de duinenrij, waardoor het strand vanuit het dorp makkelijk te bereiken is. Al onze vakantiehuizen in Callantsoog liggen binnen een paar honderd meter afstand van het strand.
 

Bekijk hier alle vakantiehuizen in Callantsoog


Wat te doen in Callantsoog

Callantsoog is een gezellige badplaats met een centraal dorpsplein met leuke winkels, cafés, restaurants, terrasjes en een visspeciaalzaak, die het gehele jaar door geopend zijn. In het hoogseizoen zijn de winkels alle dagen open. De supermarkt is het gehele jaar door, 7 dagen per week, van 08.00 tot 22.00 uur geopend. Op het strand zijn gemoedelijke strandpaviljoens, waar in het seizoen lekker gegeten kan worden.

"Callantsoog: Ontdek de Levendige Badplaats aan de Noord-Hollandse Kust"

Het landschap rondom Callantsoog bestaat uit strand, zee, duinen, polders, bloembollenvelden, bos en het internationaal gewaardeerde natuurgebied Het Zwanenwater.
Het Zwanenwater is een 615 ha groot prachtig duingebied met 2 grote duinmeren, moerassen, vijvers, heide en een bos. Wil jij tips voor dagjes uit? Bekijk onze blogpagina

Omgeving Callantsoog

Deze streek staat bekend als één van de mooiste gebieden van Nederland. Het gehele jaar door is Callantsoog en zijn omgeving in trek. Zowel een echte strandvakantie, als een fiets- en wandelvakantie is in Callantsoog een mogelijkheid. De talrijke fietspaden en wegen in de omgeving, bieden genoeg mogelijkheden voor fietsers.

Tijdens de zomerperiode worden er in het dorp en op het strand wekelijks evenementen georganiseerd, zoals bijvoorbeeld braderieën (iedere woensdagavond), rommelmarkten, kermis en een feestweek met livemuziek.

Actief in Callantsoog

Niet alleen in het hoogseizoen, maar ook in het voor- en naseizoen is Callantsoog een ideale plek om uw vakantie door te brengen. het voorjaar staan de bollenvelden prachtig in bloei. Fietsliefhebbers kunnen fietsen in het dorp huren en een mooie tocht langs de bollenvelden maken. ’s Winters en in het najaar kun je mooie wandelingen maken over het strand, door de duinen en in het bos. Ook is Callantsoog een goede uitvalsbasis voor dagtripjes naar gezellige dorpen en steden meer landinwaarts. In het voor- en naseizoen is het rustiger, bovendien is een vakantie in deze periode aantrekkelijk door de sterk gereduceerde prijzen.
 
Meer informatie over wat er in Callantsoog te beleven is vindt u op de site van de locale vvv: www.hollandbovenamsterdam.nl

In Callantsoog vindt u veel mooi vakantieplekken. LekkerNaarZee verhuurt huizen op onder andere: de Seinpost, Op `t Landtweg, de Lepelaarsweg, de Zeeweg, de Blenck, de Korre, Previnaireweg, De Buitenplaats, 't Octaaf, de Hasekamer, Duinroosweg, Denneweg, Maarten Mooystraat en de Abbestederweg.

Strandopgang CallantsoogDuinen met windZomers sfeer op het strandVolle stranden in de zomer
Zoek in ons aanbod van 135 vakantiehuizen