waddenexplorer zeehonden spotten varen noordzee uitstapje

Dagjes uit en activiteiten in en om Callantsoog

Klimvallei Den Helder

Klimmen bij de Klimvallei een gezellig, avontuurlijk en spannend dagje uit! Test je klimkunsten op onze de vier spectaculaire klimparcoursen. De vier parcours variëren in moeilijkheidsgraad en hoogte. Klim van 4 tot 6 meter, of ga het avontuur aan op 8 meter hoogte en 3 ziplines maken het aantrekkelijk voor jong en oud! Verleg je grenzen en beleef een waanzinnig avontuur in de KlimVallei!

Reddingsmuseum Den Helder

Een leuk uitje voor jong en oud is het Reddingsmuseum in Den Helder. Bezoek beleef en ontdek. Zij hebben nu ook een nieuwe expositie: Gezonken Reddingen.

Het Nationaal Reddingmuseum heeft de verhalen van zeven van deze scheepswrakken en de legendarische reddingsacties die bij het vergaan van deze schepen gemoeid waren verwerkt in de bijzondere expositie Gezonken Reddingen. De reddingacties werden uitgevoerd door de heldhaftige redders van Den Helder en Huisduinen. Het levert prachtige en spannende verhalen op die bol staan van moeilijkheden, gevaren, ontberingen, onverschrokkenheid, heldendom en familieleed.

Huur een motorboot

Wil jij op het water zijn maar de zee eens verruilen voor de grachten van Den Helder? Dat kan! Huur nu een motorbootje bij De Helderse Jongens. Vaar zelf een ochtend, middag of de hele dag. Maak je boottocht nog completer door gebruik te maken van de picknickmand of borrelplank!

Strandrit bij Manege Noot

Paardrijden op vakantie? Ook dat is mogelijk. Ben jij een ervaren ruiter? Dan kan je mee naar het strand. Heb jij wat minder ervaring kan jij ook een paard/pony huren om in de bak te rijden! Hiervoor verwijzen wij je graag door naar Manege Noot
Wij bieden ook een accomodatie aan waar je met je eigen paard op vakantie kunt! 

Wadlopen bij 't Kuitje

Van Den Helder in Nederland tot aan Esbjerg in Denemarken ligt het natuurgebied de Waddenzee. Een gedeelte van het Waddengebied is het Balgzand bij Den Helder. Bij het Balgzand bevindt zich het Natuur Informatiecentrum Balgzand ’t Kuitje. Hier kun jij een wadexcurie volgen en wadlopen! 

Aardbeien plukken ByBroersen

Een leuk uitje wat te doen is met mooi en minder mooi weer! Zelf aardbeien en ander fruit plukken in de kassen van ByBroersen (juli en augustus)! De kassen zijn geopend van maandag tot en met zaterdag, van 11:00 tot 16:00. 

De boederij automaat van ByBroersen is 24u per dag geopend en de winkel van maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 17:00. 

Waddenexplorer

Met een 10 meter lange boot de noordzee op om zeehonden te bekijken? Dat kan! Waddenexplorer neemt jou mee! Zon, Zee en water! De ingrediënten voor een fantastische ervaring! Zij bieden meerdere tochten per dag aan en je kunt er voor kiezen om met het hele gezin, een groep vrienden of alleen mee te gaan. De opstapplaats is in Den Helder.

 

Zet op favorietenlijst Verwijder uit favorietenlijst
Zoek in ons aanbod van 135 vakantiehuizen