strand zee wandelen

Hond mee naar Zee


Hond op het strand, los of aangelijnd?

Een voordeel van een vakantie in Nederland is dat het makkelijk is om je hond mee te nemen. En bij ons zit je goed want in veel van onze vakantiehuizen is je hond een welkome gast.

Lekker rennen langs de kustlijn, rollen door het zand, apporteren en spelen met andere honden. In Callantsoog en omgeving kan je trouwe viervoeter zijn hart ophalen. In dit blog lees je hier meer over.   

 

1 - Strand Callantsoog en Groote Keeten

Tussen 1 oktober en 1 april mogen honden de hele dag loslopen op het strand van Callantsoog, Groote Keeten en Sint-Maartenszee. Na 1 april moeten honden tussen 09.00 uur en 19.00 uur worden aangelijnd. 

Bij Callantsoog zijn er verder vier stukken strand waar honden het hele jaar los mogen:

  • Tussen strandpalen 8.100 en 9.400
  • Tussen strandpalen 10.500 en 11.100
  • Tussen strandpalen 14.500 en 17.100
  • Tussen strandpalen 18.400 en 20.000

Bekijk hier de kaart van de losloop gebieden in Gemeente Schagen. (Pdf wordt gedownload)

Tip: Je hond mag (aangelijnd) mee naar het Juttermuseum.

2 - Luttickduin

Aan de oostrand van Callantsoog vind je Kooibosch en Luttickduin. Het Kooibosch is omwille van de rust het hele jaar gesloten, maar in Luttickduin mogen honden het hele jaar los. Het gebied bestaat uit een groot heideterrein met aangrenzend een berken- en dennenbos.

3 - Strand Julianadorp

Op het strand van Juliandorp mogen honden tussen 1 oktober en 1 mei de hele dag los. Na 1 mei moeten honden tussen 09.00 en 19.00 uur worden aangelijnd.

4- Strand Petten

Op het strand van Petten mogen honden tussen 1 oktober en 1 april de hele dag los. Na 1 april moeten honden tussen 09.00 uur en 19.00 uur worden aangelijnd.

Aan de zuidkant van Petten beginnen de Hondsbossche Duinen. In het verleden eindigde hier het strand, maar dankzij het opspuiten van zand, is dit nu een breed strand met mooie duinen waar je heerlijk kunt wandelen.  

Het naastgelegen strand Korfwater heeft een losloopgebied waar honden het hele jaar los mogen.

Met je hond naar het strand, waar moet je rekening mee houden:

1 - Oververhitting

In de zomer kan het op het strand erg warm worden. En omdat honden overtollige warmte alleen via hun voetzolen en tong kwijt kunnen, bestaat er een kans dat ze oververhit raken. Op een hete zomerdag kun je dan ook het beste in de vroege ochtend of in de avond een (lange) strandwandeling met je hond maken.

2 - Parasol

Neem een parasol mee als je overdag je hond mee naar het strand neemt. Let ook op dat het zand niet te heet is. Als jij er niet met je blote voeten op kunt lopen, is het zeker ook te heet voor de voetzolen van je hond.

Zorg verder dat je altijd vers water bij hebt en dat je hond geen zeewater drinkt.

3 - Zonnebrand

Om verbranding tegen te gaan, kun je gevoelige plekken van je hond (oren, neus en buik) insmeren met een speciale zonnebrandcrème voor honden.

4 - Ruiters

De stranden worden ook gebruikt door ruiters. Houd er dus rekening mee dat je paarden kunt tegenkomen en lijn je hond zo nodig tijdig aan.

Vakantiehuis met hond reserveren?

Zin gekregen om samen met je hond de kop van Noord-Holland een paar dagen te gaan verkennen? Bekijk dan ons actuele woningaanbod in Callantsoog en omstreken (zoekfunctie ‘huisdier toegestaan’). Heb je verder nog vragen over de accommodaties of de omgeving, dan kun je altijd contact met ons op nemen.

Lees ook onze andere blog over Vakantie met hond

We wensen baas(jes) en viervoeters een heerlijke tijd toe!

Team LekkerNaarZee.

 

strand hondenstrand hondenstranstrand hondend hondstrand zee strand zee zonsondergangwinter callantsooghond strand zomer callantsooghond strandstrand hondenstrand hondenstrand hondenstrand honden

Zet op favorietenlijst Verwijder uit favorietenlijst
Zoek in ons aanbod van 135 vakantiehuizen