Ga onbezorgd op vakantie met deze weekplanning

Het is bijna zo ver. Jullie vakantie geboekt bij LekkerNaarZee in Callantsoog (of omgeving) komt steeds dichterbij. De dagen worden thuis al afgeteld. Ook de kinderen kijken er naar uit. Want jullie hebben de weekplanning op onze website al gezien en bestudeerd.

In deze weekplanning vind je verschillende activiteiten en bezienswaardigheden wat jullie met het gehele gezin kunnen doen. Zijn jullie een sportief gezin? Of worden jullie enthousiaster van een mooi museum? In deze uitgebreide weekplanning is voor ieder wils wat te vinden. Ook hebben wij rekening gehouden met het onverwachte Nederlandse weer. Wij hebben dus binnen en buiten uitjes toegevoegd.

In de planning gaan we er vanuit dat jullie aankomen op vrijdag.

‘s Middags (vanaf 15:00): checken jullie in op het Dorpsplein 3B. Vanuit daar vertrekken jullie naar de geboekte accommodatie. 

‘s Avonds: even een ijsje halen bij de beste ijssalon van het jaar 2020-2021 IJsie Prima! Daarna kunnen jullie heerlijke genieten van de ondergaande zon op het strand. 

Zaterdag

‘s Morgens: met het hele gezin gaan jullie naar het Marinemuseum in Den Helder gevestigd op de Oude Rijkswerf. Hier kan je op museumschepen, een tentoonstelling bekijken en de kinderen en jullie leren hier alles over de Nederlandse marine. Bij de kassa van het Marinemuseum is een ontdekkingstocht verkrijgbaar. 

‘s Middags: omdat jullie toch in Den Helder zijn gaan jullie door naar de Klimvallei. Even iets avontuurlijks en spannends. De klimvallei is er voor jong en oud. Je kunt op verschillende hoogtes en verschillende moeilijkheidsgraden klimmen. Ben jij geen hoogvlieger? Dan is het ook mogelijk om bij de Klimvallei een kano of sup te huren. Zijn de kinderen nog te klein of te jong om te klimmen is het leuk om naar de Helderse vallei te gaan. Hier vind je een onder andere een blotevoetenpad en kinderboerderij. In de hoek van de Helderse- en Klimvallei heb je ook nog de Pannenkoekenvallei. Hier kan je heerlijk eten!

‘s Avonds: heerlijk op de bank genieten met een borrelbox, even familie tijd en met de kids hun favoriete film kijken! Borrelbox bestellen? Dat kan hier!

Zondag:

‘s Morgens: start de dag lekker met een ochtendwandeling in het Zwanenwater. Er zijn hier meerdere wandelroutes mogelijk, onder andere eentje van 2 kilometer en eentje van 5 kilometer. De eerst genoemde is ook mogelijk als je mindervalide bent. Vanaf eind mei bloeien hier 11 soorten orchideeën en vanaf augustus zie je de zeldzame parnassia. Kijk vanuit de vogelkijkhut naar de vogels en dobberende eenden in het water.  

‘s Middags: loop met de kinderen door de kas om vers fruit te plukken. In juli en augustus is het mogelijk om elke dag vers fruit en verse bloemen te plukken bij ByBroersen. In de winkel staan bakjes voor fruit en liggen schaartjes voor de bloemen klaar. Meer informatie hierover vind je hier: bybroersen.nl/zelfplukken/. Bij ByBroersen is het ook mogelijk om even uit te rusten onder het genot van thee/koffie met en aardbeien lekkernij of ijsje op het terras. 

Buiten juli en augustus of als het regent is het ook erg leuk om naar Skagadventures te gaan. Hier vind je een kartbaan, indoor speelpark, trampolinepark, vr-room en de mogelijkheid om te lasergamen. 

‘s Avonds: Op Ooghduyne is het mogelijk om tot 20:00 te midgetgolfen. Overdag is er ook de mogelijkheid om te midgetgolfen op Camping Sint-Maartenszee. Wie van het gezin wint er?

Maandag:

‘s Morgens: tijd voor een heerlijk vers ontbijt bij de bakker vandaan. Lekker buiten wakker worden in de ochtendzon. 

‘s Middags: eindelijk is het zo ver. De zon komt door in Nederland, de temperatuur is lekker. Het is tijd om naar het strand te gaan met zonnebrand. Vergeet geen emmer en schep mee te nemen. Wil jij extra genieten met een ligbed en/of parasol/windscherm? Dan is het mogelijk om deze bij de verschillende strandtenten te huren. 

‘s Avonds: door de warmte van de afgelopen dagen is het ‘s nachts zeevonk in de zee te zien. Dit fenomeen geeft prachtige beelden en is fantastisch om te zien. Zeevonk zie je pas licht geven wanneer het echt donker is, overdag kun je de wolken al zien maar zie je geen licht er vanaf komen. Meer informatie over zeevonk vind je hier!

Dinsdag:

‘s Morgens: de kinderen hebben zin om naar een dierenpark te gaan. In de omgeving zijn 2 parken te vinden: Dierenpark Hoenderdaell, en Blanckendaell park. Beide parken liggen binnen 20 autominuten vanaf Callantsoog. 

‘s Middags: zo wisselvallig als dat Nederland is begint het te regenen deze middag. Zowel in Schagen als Den Helder is een bioscoop aanwezig. Tijd om een leuke familiefilm te kijken. Ook kunnen jullie naar de Holle Bolle Boom. Dit is een (overdekt) speelparadijs in Tuitjenhorn. 

‘s Avonds: de nachtmarkt in Kolhorn is een welbekend evenement. Dit wordt niet wekelijks georganiseerd maar als het plaatsvindt is het zeker de moeite waard om te bezoeken. 

Woensdag:

‘s Morgens: tijd voor een dagje Texel. Op naar de Texelse boot die elk uur om half vertrekt vanuit Den Helder. Dus 9:30, 10:30, 11:30 enzovoorts. Je kunt met de auto over, met de fiets of lopend. Als je op Texel aankomt heb je direct een fietsverhuur zitten. 

‘s Middags: samen met de kinderen naar de zeehonden. Dit kan bij Ecomare. Het natuurmuseum en de zeehondenopvang zit gevestigd in De Koog. Dat is vanaf de Texelse boot ongeveer een half uurtje fietsen. Op Texel is het ook mogelijk om een parachutesprong te maken, dus als dit nog op jouw bucketlist staat raden wij het zeker aan om dit te doen! Naast het vliegveld kun je bij Hotel Texel onder het genot van een heerlijke bak koffie samen met de kinderen vliegtuigen kijken. Ook kunnen jullie nog een musuem bezoeken. Bijvoorbeeld Kaap Skil.

‘s Avonds: kunnen jullie weer heerlijk genieten en ontspannen. Misschien wel lekker een terrasje pakken in Callantsoog of in Groote Keeten.

Donderdag:

‘s Morgens: tijd om weer heerlijk te ontspannen. Dit keer een rondje wandelen om de hei van Callantsoog en door het Kooibos. 

‘s Middags: de zon schijnt, tijd voor een middag strand! Neem zonnebrand mee en denk goed om de muien die ontstaan tussen de zandbanken. Laat jezelf meegaan in de stroming van het water en probeer er niet tegenin te zwemmen. Ga aan het einde van de mui naar link of rechts en kom weer terug naar de kust. 

‘s Avonds: de dag sluiten jullie af met een heerlijke BBQ en natuurlijk nog een ijsje bij de beste ijssalon IJsie Prima.

Vrijdag:

‘s Morgens: tijd om alweer uit te checken! Maar wat hebben jullie veel van de omgeving gezien. Nu kunnen jullie op de terugweg nog genieten van de kaasmarkt in Alkmaar! 

 

Vaker terugkerende evenementen:

Elke dinsdag: Juttersmarkt in Den Helder in het centrum

Elke woensdag: braderie in Callantsoog op het dorpsplein

Elke donderdag: kunstmarkt in Bergen

Elke vrijdag: kaasmarkt om 10:00 ‘s morgens in Alkmaar 

Elke zondag: koopzondag in Alkmaar

Laatste zondag van de maand: koopzondag in Den Helder en schagen

*Alle bovenstaande uitjes en activiteiten zijn onder voorbehoud. Wij raden je aan om van te voren op de website en/of van de desbetreffende locatie te kijken of zij geopend zijn en of zij mensen mogen ontvangen. 

 

Zet op favorietenlijst Verwijder uit favorietenlijst
Zoek in ons aanbod van 135 vakantiehuizen