duinen strand zee

Familie vakantiegids


"Activiteiten voor mooi en slecht weer in onze familie vakantiegids!"

Je bent op vakantie met het gezin in Callantsoog, maar wat is er allemaal te doen in de omgeving. De ene dag is het mooi weer de andere dag komt het met bakken uit de hemel. Wij hebben activiteiten op een rijtje gezet om met mooi en slecht weer te doen. Onze familie vakantiegids is een overzicht van dagjes uit, restaurants, wandelingen en bezienswaardigheden.

Mocht jij een aanbeveling of specifieke vraag hebben over een uitje neem dan gerust contact met ons op! Hebben jullie hulp nodig met het maken van een planning of zit hét uitje voor jullie er niet tussen? Wij helpen je graag! 

Het overzicht staat in de volgende volgorde:

  • Uitjes
  • Uit eten!
  • Wandelen
  • Bezienswaardigheden
  • Lokale tips

Neem contact met ons op

Bezig met laden
Er missen enkele gegevens, of druk nogmaals op verzenden.
Uw bericht is verstuurd

Uitjes

Landgoed/dierenpark Hoenderdaell

Landgoed/dierenpark Hoenderdaell

Een dagje uit tijdens uw vakantie in Callantsoog? Bezoek Landgoed Hoenderdaell eens! Op het Landgoed van Hoenderdaell liggen ook Stichting Leeuw en SOS Dolfijn (nieuw gebouwd). Zie hoe de tijgers en leeuwen getraind worden met de jaagsimulator om hun eten te vangen. Ook leer je hoe dolfijnen verzorgd worden en waarom ze soms mee moeten naar het opvangcentrum.

Wadden Explorer

Wadden Explorer

Op zoek naar een leuk uitje? Vaar mee naar de zeehonden op de Waddenexplorer! Leuk voor met het gezin, vriendengroep, de hele familie of gewoon met z'n 2e!

Klimvallei

Klimvallei

Klimmen bij de Klimvallei een gezellig, avontuurlijk en spannend dagje uit! Test je klimkunsten op onze de vier spectaculaire klimparcoursen. De vier parcours variëren in moeilijkheidsgraad en hoogte. Klim van 4 tot 6 meter, of ga het avontuur aan op 8 meter hoogte en 3 ziplines maken het aantrekkelijk voor jong en oud! Verleg je grenzen en beleef een waanzinnig avontuur in de KlimVallei!

Indoor karten

Indoor karten

Ga in Schagen karten bij SkagaVenture in moderne, razendsnelle E-karts op een indoor kartbaan met een lengte van ruim 300 meter.

Reddingsmuseum

Reddingsmuseum

Het Nationaal Reddingmuseum heeft de verhalen van zeven van deze scheepswrakken en de legendarische reddingsacties die bij het vergaan van deze schepen gemoeid waren verwerkt in de bijzondere expositie Gezonken Reddingen. De reddingacties werden uitgevoerd door de heldhaftige redders van Den Helder en Huisduinen. Het levert prachtige en spannende verhalen op die bol staan van moeilijkheden, gevaren, ontberingen, onverschrokkenheid, heldendom en familieleed.

Wadlopen

Wadlopen

Van Den Helder in Nederland tot aan Esbjerg in Denemarken ligt het natuurgebied de Waddenzee. Een gedeelte van het Waddengebied is het Balgzand bij Den Helder. Bij het Balgzand bevindt zich het Natuur Informatiecentrum Balgzand ’t Kuitje. Hier kun jij een wadexcurie volgen en wadlopen!

Land van Fluwel

Land van Fluwel

Ontdek het park Land van Fluwel In Sint-Maartenszee vind je het Land van Fluwel, een echt avonturenparadijs voor jong en oud. Er is zo veel te doen!

Marine Museum

Marine Museum

In de tentoonstellingen is een groot deel van de geschiedenis van de Nederlandse marine te zien. Bekijk uniformen, wapens en leer meer over de zeehelden van vroeger. Klim aan boord van onze museumschepen, kijk door de periscoop van onderzeeboot Tonijn en ontdek meer over het leven van de bemanning.

Indoor Adventure Minigolf

Indoor Adventure Minigolf

De enige Indoor Adventure Minigolf in Nederland met kunstgrasbanen die aangelegd zijn in een tropische tuin. Een unieke belevenis voor jong en oud! Zin in een sportief en gezellig uitje? Breng dan een bezoek aan Indoor Adventure Minigolf in Waarland,

Uit eten!

'D Heerlijckheid

'D Heerlijckheid

Culinair genieten bij 'D Heerlijckheid! Een oude boerderij is omgebouwd tot huiselijk restaurant met een prachtig houtgestookte oven. Een plek waar chef-kok Jasper zijn culinaire ei wel kwijt kan. Dit is zéker terug te zien in de gerechten van 'd Heerlijckheid, alles is huisgemaakt, tot en met het ijs bij de desserts aan toe, met als het even kan, lokale streekproducten.

De Tav eten&drinken

De Tav eten&drinken

In Callantsoog kan je heerlijk eten! Er zitten verschillende eetgelegenheden aan het Dorpsplein om gezellig te eten. De Tav is een gezellig eetcafé en een leuke ontmoetingsplaats voor iedereen!

Wip-In

Wip-In

Al sinds 1970 zijn ze te vinden in Callantsoog; snackbar Wip-iN! Ondertussen zijn de groene puntzakken niet meer weg te denken van het dorpsplein. Zij zijn 365 dagen per jaar open!

Yourt And More

Yourt And More

Trek in een ontbijtje, lunch of tussendoortje? Bij Yourt &More kun je terecht voor een ruim aanbod heerlijke natuurlijke yoghurt, smoothies en fruitsalades. Het is mogelijk om het To Go mee te nemen.

IJsie Prima

IJsie Prima

Ga dan naar IJsieprima, deze ijssalon is meermaals bekroond voor het lekkerste ijs. Ook dit jaar zijn ze uitgeroepen tot ijssalon van het jaar!

Restaurant Dorpzicht

Restaurant Dorpzicht

Laat u verrassen en verwennen in de warme sfeer van ons restaurant of de gezellige serre. Heerlijk genieten van een aperitief bij de haard of aan de bar. |In het restaurant serveren wij een ruime keuze aan gerechten. Uiteraard kan er met dieetwensen rekening worden gehouden. Dineren bij restaurant Dorpszicht staat voor dineren in een ongedwongen en gezellige sfeer.

Zoek in ons aanbod van 135 vakantiehuizen