strand duinen zon zee

Kunstroute Zijpe aan zee

Dit jaar wordt hij weer georganiseerd, de Kunstroute Zijpe aan zee, van 10 tot en met 26 juni kun je weer genieten van verschillende tentoonstellingen op het strand van de kustdorpen.

Opening

Op vrijdagavond 10 juni 19.45 wordt de kunstroute feestelijk geopend. Dit zal plaatsvinden op het Dorpsplein in Groote Keeten en eindigen op het strand. Deze theatrale voorstelling is openbaar en gratis toegankelijk. 

De deelnemende artiesten voor de opening zijn (in willekeurige volgorde): KeetKoor (zang), Pardans en Pardeux van Balletschool Schagen (dans), Silver Lining (muziek), Team Fryske Draeken (vliegers), Art.In.Motion (dans), Colet en Babette (harp en zang), Melle en vrienden (muziek), duo Roma (muziek), Onder Zeil (zang), STUDIO nh en Compagnie with Balls (theater). Geluid: Rob den Dulk

Wat voor kunst staat er te wachten?

Er is een diversiteit aan kunstvormen te vinden tijdens de Kunstroute Zijpe aan zee, onder andere muziek, poëzie,, theater en dans zul te tegenkomen op het strand. Het is mogelijk om onder begeleiding van een kunstenaar kunst te maken of deelnemen aan workshops. Van vrijdag t/m zondag zijn er specifieke activiteiten en optredens die men kan bezoeken. 

Waar kun je kunst vinden? 

Er doen 4 kustdorpen mee met de Kunstroute Zijpe aan zee. Rondom meerdere strandpaviljoens in Groote Keeten, Callantsoog, Sint-Maartenszee en Petten zullen verschillende kunstenaars exposeren met hun kunstwerken. De lijst van kunstenaars en locaties vind je hier:

Groote Keeten: 

Klavertje 4: Rutger Jan Bredewold

Callantsoog:

De Stern: Beatrix Smit

Vos: Carel Kuitenbrouwer

De Toko: Erix Dolfij

Woest: Marco Goldenbeld

De Strandtent: Rob Sweere

Zilte Zicht: Ellen Boersma

Sint-Maartenszee:

Noord: Ine van der Horn

NewZuid: Bleeslat

Petten:

Zee&Zo: Roland de Jong Orlando

 

Zet op favorietenlijst Verwijder uit favorietenlijst
Zoek in ons aanbod van 135 vakantiehuizen