zon zee strand noordzee

Een weekend naar zee: altijd een goed idee!


"Waarom Zou Een Weekendje Aan Zee Je Goed Doen?
Ontdek 5 Redenen!"

Goed nieuws! Onze huizen aan de kust van Noord-Holland zijn ook voor een weekend te huren. In Callantsoog, Sint MaartenszeeGroote Keeten of Julianadorp bijvoorbeeld. Dat is fijn, want even weg van de dagelijkse beslommeringen heeft zo z’n voordelen. 

1. Heilzame werking strand & zee

Het idee dat het strand en de zee een boost geven aan je gezondheid is al eeuwen oud. Zo werden in de 19e eeuw kinderen uit de stad (met vaak slechte hygiëne en luchtvervuiling) naar de kust gestuurd om daar een paar weken op krachten te komen. De kuststreek is nog altijd onverminderd populair, en niet zonder reden: uit steeds meer onderzoek blijkt dat de zilte zeelucht gezond is voor onder andere onze luchtwegen. Maar ook mentaal doet een bezoek aan de kust ons goed. Na een strandwandeling voelen mensen zich frisser, kalmer en positiever.

Kortom: Wil je een weekend ontstressen, dan is een bezoek aan de kust een echte aanrader. Grote kans dat je daarna weer vol energie in het leven staat.

Neem jij een duik?

Ook het zeewater schijnt goed te zijn voor lichaam en geest. Het zoute water bevat allerlei heilzame mineralen, die niet voor niets verwerkt worden in talloze huidproducten. Dus mocht je zin hebben om een duik te nemen, dan houden we je niet tegen! Onze voorkeur gaat uiteraard uit naar een duik in de zomer, wanneer de watertemperatuur zo rond een frisse 20 graden schommelt. Toch wordt ook een winterduik steeds populairder. Zwemmen in de ijskoude Noordzee (zo’n 5 graden Celsius) zou namelijk tal van gezondheidsvoordelen opleveren. Van een verbeterde weerstand tot de aanmaak van geluk hormonen. Wij houden het liever bij een warme choco in een strandtent ;)

2. Minder regelen 

Het voordeel van een weekend weg naar de Nederlandse kust is dat je zonder gedoe kan vertrekken. Je hoeft geen vrije dagen op te nemen, werk over te dragen en de buren in te schakelen om je planten water te geven. Je boekt je trip, pakt je weekendtas en trekt thuis de deur achter je dicht. Na een niet al te lange rit met de auto of trein kan je mini-break beginnen! Dus geen vakantiestress, wel 100% ontspanning.

Met de auto ben je vanaf elke plek in Nederland binnen een paar uur in de omgeving Callantsoog. Kom je met het ov, dan kun je de trein pakken naar Schagen en daar vandaan een bus nemen.

3. Mentaal opladen

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat het weggaan uit je eigen omgeving je stressniveau verlaagt. En daarvoor hoef je echt geen lange vakantie naar de zon te boeken. Een weekendje weg in eigen land doet al veel goed voor je mentale gestel. Even geen dagelijkse sleur, werkstress en kinderen die naar school moeten worden gebracht. Bovendien zorgen een andere omgeving en veel buitenlucht voor energie en creativiteit.

4. Goeie deal

Vooral in het laagseizoen (dat loopt van oktober tot maart) kun je bij ons een goeie deal krijgen voor je weekendje weg. Kijk bijvoorbeeld eens bij onze last minutes deals. In de populaire zomermaanden zitten onze huisjes snel vol, dus loont het juist om op tijd te boeken. Sowieso is een weekend weg in eigen land een stuk goedkoper dan een langere vakantie. Met als voordeel dat je er vaker even tussenuit kan gaan. Zo heb je altijd iets leuks om naar uit te kijken of op terug te blikken. En die voor- en napret kan soms net het verschil maken op een druilige, doorsnee maandagochtend…

5. Herinneringen maken   

Ken je het gevoel dat de tijd voorbij lijkt te vliegen en alle dagen op elkaar lijken? Door een weekendje weg te gaan naar een andere plek, kun je dit doorbreken. Door nieuwe ervaringen op te doen en herinneringen te maken, lijken je dagen langer en voller. In de omgeving van Callantsoog is van alles te doen, van sportieve strandactiviteiten tot een bezoek aan een maritiem museum. Kijk op onze blogpagina voor meer info en inspiratie.

Grote kans dat het lijkt alsof je een week bent weggeweest, in plaats van twee dagen. En daardoor begin je weer fris, blij en opgeladen aan een nieuwe (werk)week!

Welk vakantiehuis past bij jou?

Bovenstaande punten hebben je vast enthousiast gemaakt voor een weekendje weg naar zee. Dus is het tijd om een leuke accommodatie uit te zoeken. We delen alvast wat leuke vakantiehuizen met je aan de Noord-Hollandse kust.

Voor (grote) gezinnen hebben we een ruim aanbod van familiehuizen met tuin, waar kinderen lekker kunnen ravotten, zoals de Op ’t Oog huizen. Neem je graag je viervoeter mee, dan zijn de Octaaf huizen ideaal. Kom je alleen met je partner, dan is er ook genoeg keuze, van knus en gezellig tot luxe en modern. Denk bijvoorbeeld aan het schattige huisje De Mees in Callantsoog, of de luxe Duinerei appartementen in Groote Keeten. Beide op steenworpafstand van het Noordzeestrand.

Je kunt meer accommodaties bekijken via onze Zoek & Boek pagina. Voor vragen over specifieke huizen of beschikbaarheid, kun je natuurlijk contact met ons opnemen.

 

We wensen je een fijn en ontspannen weekendje weg!

Team LekkerNaarZee

 

Zoek in ons aanbod van 135 vakantiehuizen