Strand Noordzee

Paard & Vakantie


''Geniet tijdens jouw vakantie van een ontspannende strandrit of kom met je eigen paard op vakantie''

In samenwerking met Manege Noot uit Callantsoog biedt LekkerNaarZee het arrangement Paard & Vakantie aan. Er zijn in Nederland vele mooie plekken om paard te rijden, maar rijden op het strand blijft een unieke ervaring. Mocht je een keer willen paardrijden tijdens je vakantie dan kan je dit via het onderstaande formulier of tijdens het boeken van je vakantiehuis aangeven. Wij nemen dan contact met je op om hierover nadere afspraken te maken. 

  1. Over de manege
  2. Paard of pony rijden
  3. Vrijrijden
  4. Paardrijles
  5. Paardrijden op het strand
  6. Met eigen paard op vakantie
  7. Kosten overzicht
  8. Contactformulier

Over de Manege

 

Manege Noot in Callantsoog is een 4*-FNRS manege op slechts 1,5 km van het strand, midden in het mooie Noord-Hollandse landschap tussen Callantsoog en Julianadorp. De manege heeft zo'n veertig eigen paarden en pony's voor lessen en buitenritten. Er zijn maar liefst 2 grote binnenhallen, een buitenbak en ruime boxen voor de pensionpaarden. Er zijn 2 spuitplaatsen (1 buiten en 1 binnen), solarium en een roundpin. Samen met de gezellige bar is de manege volledig voorzien. 

*Er is een helm- en paardrijlaarzenplicht op de manege, als je op het terrein van de manege rijdt of tijdens een activiteit ben je verplicht een helm en laarzen te dragen.  Deze zijn ook te huur. 
 
Bij de manege is ook een vakantiehuis te huur, dit is Villa Noot. Meer informatie over dit huis vindt u hier: Villa Noot. Bij deze woning kun je direct aangeven of je paard wilt rijden en/of met jouw eigen paard op vakantie wilt komen. Het is natuurlijk ook mogelijk om een ander appartement of huis te huren bij ons en jouw paard te stallen bij Manege Noot.

Paard of pony rijden

 

Wil je tijdens uw vakantie een keer paardrijden, of wil je een aantal lessen volgen dan kan dat bij Manege Noot. Heeft u wat meer ervaring dan kun je naast lessen en/of paardrijden op de manege, ook kiezen voor een strandrit. Bij de manege kunnen ze je hier meer over vertellen.

Indien jij of een van je familieleden paardrijlessen wilt volgen of een paard wilt huren, kun je dat het beste bij het boeken van uw vakantie doorgeven. Wij zullen dan contact met je opnemen om te bespreken wat precies uw wensen zijn. Over de kosten van een uur paardrijden lees je meer onderaan deze pagina

Op de manege zijn er verschillende lessen te volgen en er is geen minimale of maximale leeftijdsgrens. Wel worden mensen zwaarder dan 100 kilo geweigerd, dit in belang van de paarden. Als u op vakantie bent, kunt u bij de manege paardrijden zonder dat je lid hoeft te zijn van de manege. Er zijn verschillende mogelijkheden om te rijden zoals vrijrijden, lessen of een strandrit

Vrijrijden

 

Je spreekt met de manege een dag en tijd af waarop je zelf in onze binnenmanege of buitenbaan een uur kan paard/pony rijden. Dit is wel onder toezicht van onze medewerkers

Paardrijles

 

Kiest je voor een les dan zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt meerijden in een Hollandse les wanneer er plek is. Of u kan een privé les afspreken (bovenop de huur van het paard komt er nog een bedrag bij voor de instructie). Voor kinderen tussen 2 en 6 jaar zonder rijervaring dienen de ouders zelf naast de pony te lopen. Je kunt dan ook een pony huren voor een ½ uur. 

Wil je een echte paard rij vakantie dan adviseren wij een huis in de buurt van de manege te boeken. Wij verhuren nabij de manege in Julianadorp en op het Sandepark in Groote Keeten verschillende leuke vakantiehuizen. Neem gerust contact met ons op als je hier nog vragen over heeft.

Paardrijden op het strand

 

Heerlijk rijden door de duinen, over het strand en door de branding. Vanaf 1 september t/m 30 april is het in Callantsoog en Julianadorp de hele dag toegestaan om paard te rijden op het strand. Vanaf 1 mei t/m eind September is het strand alleen 's ochtends tot 09.00 en 's avonds na 19:00 uur toegankelijk voor ruiters. In deze periode is paardrijden buiten het strand of op het terrein van het vakantiepark uiteraard wel toegestaan. 

Manege Noot organiseert in de zomer strandritten onder begeleiding en in groepsverband.  Als voorwaarde geldt dat je minimaal 12 jaar oud bent en een ervaren paardrijder. Dit omdat paarden/pony’s op het strand anders kunnen zijn dan in een rijbaan. Het strand is zeer groot, als een paard het op zijn heupen krijgt en er vandoor gaat, kun je er vanuit gaan dat de rest van de kudde volgt. Een gevaar zit in een klein hoekje en niemand zit er op te wachten om tijdens de vakantie geblesseerd te raken. 

Een instructeur keurt vooraf tijdens een verplichte proefles of jouw vaardigheden voldoende zijn om aan strandritten deel te kunnen nemen. Deze proefrit kan in groepsverband of als privéles plaatsvinden. Wanneer jouw vaardigheden voldoende zijn, kun je onbeperkt deelnemen aan de strandritten. De kans is aanwezig om tijdens een rit op het strand menners tegen te komen.  In Julianadorp aan Zee  en Callantsoog wordt ook veel aan de mensport gedaan: het rijden van paarden met aangespannen wagens.
 
- De groepen worden uiteraard ingedeeld naar niveau en pony- en paardengroepen 
- Een rit duurt ongeveer 2 uur
- Bij slecht weer vinden er geen strandritten plaats
- Op feestdagen vinden er geen strandritten plaats
 
Met onze buitenritten vertrek je 's ochtends 07.30 en ben je om 09.30 weer op de manege. (je dient een half uur van te voren aanwezig te zijn op de manege.) Dit omdat wij in de periode van 1 mei – 1 oktober overdag niet op het strand mogen komen. En wat is er heerlijker dan 's ochtends vroeg over het strand te rijden en te genieten van de rust. 
 
Bij de boeking van uw vakantiewoning kun je aangeven of u een strandrit wilt reserveren. Bij aankomst bij LekkerNaarZee kunt u dan nadere afspraken maken over wanneer je graag wilt rijden.
  

Met eigen paard op vakantie

 

Er is natuurlijk niks leuker dan met een eigen paard op vakantie te gaan. Je kunt bij LekkerNaarZee nu met jouw eigen paard op vakantie komen.  Je kunt dan zelf heerlijk door de duinen en over het strand rijden.  Bij Manege Noot is het mogelijk om jouw paard of pony in een paardenbox te stallen. Je paard wordt tijdens jouw verblijf door jezelf en door vakbekwaam personeel goed verzorgd.

Je mag, als je jouw paard bij de manege stalt, het gehele jaar op het strand komen en heb je geen ruiterpas nodig.
 
Bij de hieronder genoemde prijzen voor de stalling zijn alle kosten inclusief eten en uitmesten van de stal inbegrepen. Indien je met eigen paard of paarden op vakantie wilt komen, word je verzocht bij het reserveren door te geven met hoeveel eigen paarden je wilt verblijven.
 
Als stalbedekking wordt stro gebruikt en kuilgras als ruwvoer. Eventueel in overleg kan er een box met vlas aangeboden worden. Mocht jouw paard/pony niet tegen kuilgras kunnen dan dient je zelf voer mee te nemen.

Kosten overzicht 

 

 

 Strandrit (2 uur)  € 40,-  per persoon
 Ponyrijden  € 18,50  per uur
 Paardrijden  € 21,50  per uur
 Stalling eigen paard  € 25,-  per dag
 Helm en laarzen    € 1,-  per uur

 

Contactformulier

Interesse? Neem contact met ons op

 

paardrijden paarden strandritStrandritten maken op het strand van Callantsoogpaardrijden paarden strandritpaarden strand Strandritten maken op het strand van Callantsoogstrandrit paarden Met paard op vakantie en strandrit makenEigen paard mee op vakantieEigen paard mee op vakantieStrandritten maken op het Strand van Sint Maartenszee
Bezig met laden
Er missen enkele gegevens, of druk nogmaals op verzenden.
Uw bericht is verstuurd
Zoek in ons aanbod van 135 vakantiehuizen