duinen uitzicht zon

Het strand van Callantsoog.

Het strand van Callantsoog ligt aan de Noordzee. Het is bij ons in Callantsoog een stuk rustiger dan op de stranden van Zandvoort en Bloemendaal, dat het rustiger is betekent niet dat het hier minder genieten is. Het is een goed alternatief voor de drukkere badplaatsen. Het strand is breed en lang, schoon en veilig.

Vakantiehuis strand Callantsoog

Horeca op het strand van Callantsoog

Op het strand van Callantsoog vind je in ieder geval een ruim aanbod strandpaviljoens. Van noord naar zuid genoemd: Strandpaviljoen de Stern, Strandpaviljoen Vos, De Toko, Strandrestaurant Woest, De Strandtent en de Zilte Zucht! Je kunt hier in de zomer alle dagen genieten van de zon, zee en het strand onder het genot van een hapje en drankje.

Naast dat de paviljoens je kunnen voorzien van een lekkernij is het bij sommige ook mogelijk om strandbedden en windschermen te huren. Informatie en prijzen kun je bij de strandpaviljoens zelf navragen. 

Horeca Callantsoog op het strand

Activiteiten op het strand

Hou jij niet van stilzitten en ben jij tijdens je vakantie in voor wat actie? Ook dan is het strand van Callantsoog voor jou een uitkomst! Je kunt blokarten bij LekkerUitwaaien. Ook is het mogelijk om te powerkiten of om te suppen! Vind jij het leuker om “lekker te zitten” maar toch wat te doen? Ga dan waveskiën/kanoën op zee. Een activiteit die leuk is voor jong en oud is surfen! Dit wordt bij Surfschool Callantsoog gegeven door ASI gecertificeerde surfinstructeurs. De lessen worden in kleine groepen gegeven van maximaal 8 personen. Mocht je willen reserveren of meer informatie willen over het surfen, kun je bellen naar 06-54260256.

De reddingsbrigade van Callantsoog

Vanaf half mei tot eind augustus wordt het strand van Callantsoog bewaakt door de reddingsbrigade. Zij zijn 7 dagen per week van 10:00 uur ‘s ochtends tot 18:00 ‘s avonds aanwezig op het strand. De reddingsbrigade vind je tussen de strandopgang van paviljoen de Toko en paviljoen Vos. Bij de strandopgang van Groote Keeten vind je ook een post van de Reddingsbrigade. Je kunt bij hen voor alles terecht. Zij zorgen voor de veiligheid op het strand, maar hier kan jij zelf ook aan meewerken. Wil je tips over een veilige stranddag? Lees dan ons blog hierover!

Reddingsbrigade het strand van Callantsoog

Naaktstrand Callantsoog

Oftewel het blote billen strand. Callantsoog heeft met 2300 meter het langste naaktstrand van Nederland. Het naaktstrand ligt ten zuiden van Callantsoog op een rustig gedeelte van het strand, parallel aan het natuurgebied het zwanenwater. Vanaf strandslag Kiefteglop naar het zuiden tussen paal 14.500 en 16.800. Op het naaktstrand is paviljoen Zilte Zucht. Neem wel je zwembroek mee, want hier mag je niet bloot. Dit strand is ook bereikbaar vanuit Sint Maartenszee.

Het schone strand van Callantsoog

Wist je dat op de stranden van Callantsoog, Groote Keeten, Sint-Maartenszee, Petten en Julianadorp al jaren de Blauwe Vlag wappert? De Blauwe Vlag is een internationale milieu onderscheiding die wordt toegekend aan stranden (en jachthavens) die schoon en veilig zijn. Het doel van het Blauwe Vlag-programma is om overheden, ondernemers en recreanten blijvend te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu. Alleen samen kunnen we voor een schoon strand zorgen. Ook de gemeente en de ondernemers doen hun best om het zwerfvuil probleem aan te pakken. Bij de strandopgangen worden bijvoorbeeld papieren afvalzakjes aangeboden die bezoekers kunnen vullen en in een container of kuubskist kunnen gooien. De kuubkisten staan op verschillende plekken: bij de strandopgangen, de strandpaviljoens en op het strand. 

Met kinderen naar het strand

Dat is soms nog best een opgave. Het ligt er natuurlijk wel aan hoe oud je kinderen zijn! Vergeet geen bal, schepje en emmer mee te nemen. In Callantsoog op het kun je bij verschillende winkels ook je stand uitrusting kopen, van surfboards tot visnetten je vindt er van alles! Tips die wij in ieder geval meegeven: 

  • Laat je kind een 06 polsbandje dragen. Deze kun je bij ons op kantoor halen, maar ook bij de posten van de reddingsbrigade. 
  • Spreek met je kind een plek af waar jullie samen komen als jullie elkaar verloren zijn.
  • Laat je kind weten hoe ver hij de zee in mag, enkel, kuit, knie, heup hoogte. 
  • Smeer je kind op tijd in met de juiste zonnebrand, wij vinden het zelf ook niet fijn om te verbranden. 
  • Nog meer tips vind je hier!

Kinderen op het strand van Callantsoog 

Parkeren voor een stranddag

Zo jullie hebben besloten om naar het strand te gaan. Het makkelijkste is om gewoon een vakantiehuis te boeken op loopafstand van het strand. Wij bieden een ruim aanbod aan vakantiehuizen binnen 350 meter van het strand. Voordelen aan een huis dichtbij het strand is dat je geen gezeur hebt met het parkeren. In Callantsoog zijn verschillende plaatsen waar je kunt parkeren voor een stranddag maar als het druk is kan het erg vol zijn. Mogelijkheden waar je kunt parkeren:

  • Zuidschinkeldijk, 1759 GX Callantsoog (Strandslag Kiefteglop)
  • Previnaireweg, 1759 GX Callantsoog (Strandslag Kiefteglop, Strandslag Dorpsplein)
  • Zeeweg, 1759GS Callantsoog (Strandslag Kiefteglop, Strandslag Dorpsplein)
  • Duinweg, 1759NW Callantsoog (Strandslag Abbestee)

Let op: parkeren op het dorpsplein en naast de hervormde kerk van Callantsoog is een blauwe zone, hier mag je van 1 april tot 31 oktober maar 1 uur parkeren. De parkeerplaats van de Albert Heijn is afgesloten met een slagboom en daardoor alleen toegankelijk voor klanten. 

Mindervalide en het strand van Callantsoog bezoeken

Dat is ook mogelijk! Wij bieden diverse vakantie accommodaties aan in Callantsoog en omstreken die geschikt zijn voor mindervalide. Wil je hierover meer weten neem dan gerust contact met ons op. Er zijn strandpaviljoens in Callantsoog die strandrolstoelen aanbieden. Bij Strandpaviljoen de Toko kun je zelfs terecht voor een elektrische strandrolstoel (tegen betaling van een borgsom).

Genieten van Callantsoog

Zoals je hierboven hebt gelezen is er eigenlijk voor iedereen plek op het schone en mooie strand van Callantsoog. Niet alleen het strand heeft alles te bieden ook heeft Callantsoog een ontzettend gezellig dorpsplein! Hier vind je een ruim aanbod aan horeca en leuke winkels. Kom jij van het strand af en moet jij nog je laatste boodschappen halen? Dat kan gewoon bij de Albert Heijn. 

 

Zet op favorietenlijst Verwijder uit favorietenlijst
Zoek in ons aanbod van 135 vakantiehuizen