callantsoog vakantiehuis zand

Ontdek de kust, als mindervalide op vakantie naar zee

Alle info over aangepaste vakantiehuizen, strandrolstoelen, en ontheffing voor parkeren aan zee. Als je mindervalide is het soms lastig om naar het strand te gaan. Steile opgangen, trappen en lange zandpaden naar het strand maken het er niet makkelijker op om het strand te bereiken? Laat staan om een geschikte accommodatie aan de kust te vinden die aan je wensen voldoet.

Wij hebben we een aantal helemaal aangepaste vakantiehuizen en veel huizen zijn gelijkvloers met ruime badkamers. We proberen de kust en het strand van Callantsoog, Sint Maartenszee en Groote Keeten daarmee voor iedereen toegankelijk te maken. 

1- Een welkom op maat bij LekkerNaarZee:

Bij LekkerNaarZee begrijpen we dat elke reiziger unieke behoeften heeft en daarom bieden we een breed scala aan accommodaties, waaronder enkele speciaal aangepaste woningen voor mindervalide gasten. Geniet van een zorgeloze vakantie in een comfortabel en toegankelijk thuis weg van huis, compleet met alle voorzieningen die je nodig heeft om te ontspannen en te genieten.

LET OP: De informatie over het verkrijgen van een ontheffing, de beschikbaarheid van aangepaste woningen bij LekkerNaarZee en speciale strandrolstoelen moet vooraf geverifieerd worden, aangezien deze gegevens kunnen veranderen. Neem contact op met LekkerNaarZee of een van de paviljoens voor actuele informatie.

Heb jij specifieke hulpmiddelen nodig. Neem dan contact op met de Betue. Zij kunnen diverse hulpmiddelen leveren voor tijdens je vakantie. 

2- Als mindervalide naar het Strand Sint Maartenszee en/of Petten

Ontheffing mogelijk

We begrijpen hoe belangrijk het is om gemakkelijk op het strand te komen. Het is in onze mooie omgeving is het daarom mogelijk een ontheffing te krijgen om met de auto toegang te krijgen tot het strand. Deze kan hier dan ook geparkeerd worden.

Op de meeste strandopgangen geldt een inrijverbod voor voertuigen met motor. In Sint Maartenszee en Petten kunnen mindervaliden op vertoon van een geldige gehandicaptenparkeerkaart of een vergelijkbare Europese kaart in aanmerking komen voor ontheffing. Mindervaliden kunnen hierdoor ook op het strand komen. Zij kunnen ontheffing aanvragen voor de strandopgang 15 in Sint Maartenszee en de strandopgang 17 in Petten.

Er kan ook ontheffing worden aangevraagd namens een mindervalide persoon voor passagiersvervoer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een familielid. Deze ontheffing mag alleen worden gebruikt in aanwezigheid van de gehandicaptenparkeerkaart en houder van deze kaart.

Een tijdelijke ontheffing in de vorm van een dag-, week- of maandkaart vraag je aan bij de gemeente Schagen via telefoonnummer +31 (0)224 210 400 of bij één van onze steunpunten, je kunt hier tijdens je verblijf langsgaan.

Adres aanvraag ontheffing toegang strand:

  • Camping Sint Maartenszee aan de Westerduinweg 30 in Sint Maartensvlotbrug (in de wintermaanden gesloten)
  • Great Vakantiehuizen aan de Belkmerweg 79b in Sint Maartensvlotbrug

 

3- Als mindervalide naar het strand van Callantsoog

Iemand afzetten kan.

In Callantsoog is het helaas niet mogelijk een ontheffing te krijgen om te parkeren bij het strand. Echter betekent dit niet direct dat je niet bij het strand kunt komen. Er zijn namelijk verschillende oplossingen.

In overleg met de eigenaren van de verschillende Strandpaviljoens zoals de Toko het namelijk wel mogelijk iemand af te zetten bij de paviljoens. Bel hiervoor altijd even kort naar het paviljoen of wellicht kan iemand van het gezelschap even langsgaan om dit te overleggen.

4- Als mindervalide naar het strand van Groote Keeten

Geasfalteerde en goed bereikbare strandopgang.

Het strand van Groote Keeten is relatief eenvoudig te bereiken. Aan het plein van Groote Keeten zijn enkele gereserveerde parkeerplaatsen, vanaf daar is het circa 500 meter lopen naar het strand over een goed verharde relatief vlakke opgang. 

5- Waar is een strandrolstoel verkrijgbaar?

Op het Strand in Callantsoog, Sint Maartenszee of Groote Keeten

Een strandrolstoel is een aangepaste terreinstoel waarmee je gemakkelijk over het strand kunt rijden met of zonder behulp van een begeleider. Op deze manier kan iedereen van het strand genieten. Op meerdere plekken in Callantsoog en Sint Maartenszee en Groote Keeten zijn speciale Strand Rolstoelen te verkrijgen. 

  • Elektrische strandrolstoel Callantsoog: Strandtent De Toko in Callantsoog beschikt over een duwstrandrolstoel en elektrische strandrolstoel. Beide kun je tegen een kleine vergoeding huren. Telefoonnummer: +31 (0)224 582 359
  • Strandrolstoel Callantsoog: Strandpaviljoen “De Strandtent beschikt over een duwstrandrolstoelen Telefoonnummer: +31 (0)224 582 062
  • Strandrolstoel Sint Maartenszee en Petten: Paviljoen Zuid in Sint Maartenszee, Paviljoen Zee & Zo in Petten. Telefoonnummer Paviljoen Zuid: +31 (0) 224 562 436 & Telefoonnummer Zee & Zo: +31 (0) 226 381 712
  • Strandrolstoel Groote Keeten: Strandtent Klavertje Vier beschikt over een duwrolstoel. Telefoonnummer Klavertje vier: +31 (0) 224 582 690

 

6- Als mindervalide naar het strand van Julianadorp 

Ontheffing mogelijk en goed begaanbare strandslagen.

 

Ontheffing strandtoegang Julianadorp

 Bij de gemeente Den Helder kun je online een ontheffing aanvragen om met de auto naar het strand te gaan, dit is voor strandslag Julianadorp. Bij de ontheffing krijg je een pasje om de slagboom bij de strandopgang te openen. (Ontheffing voor strandopgang aanvragen - Gemeente Den Helder). Wil je een ontheffing voor 1 dag, dat kan ook een pas hiervoor is verkrijgbaar. Als particulier een pasje voor 1 dag nodig? Vraag de pas dan aan bij Landal Beach Resort Ooghduyne of Toeristisch informatiecentrum Willemsoord.

Strandopgang Julianadorp voor mindervalide

Er zijn in Julianadorp 2 strandslagen (strandopgangen) die voor mindervaliden het best zijn ingericht, dit zijn de opgangen De Zandloper en opgang Julianadorp. 

  • Strandslag Zandloper: De weg naar het strand is volledig verhard en heeft een matige helling. Als je een mindervalide bent, kun je gebruikmaken van een strandrolstoel, die beschikbaar is bij het paviljoen "Zee van Tijd". Om deze rolstoel te reserveren, bel je naar 0223-641474.
  • Strandslag Julianadorp: De route naar het strand is volledig verhard en gemakkelijk toegankelijk, zelfs met een rolstoel. Op de strandpost is er een strandrolstoel beschikbaar, die je vrij kunt gebruiken om comfortabel over het strand te rijden. Geniet van een zorgeloze tijd op ons prachtige strand!

 

Boek vandaag nog:

Klaar om de Nederlandse kust te verkennen? Waar wacht je nog op, de zee roept - boek vandaag nog je vakantie in Callantsoog of omgeving bij LekkerNaarZee. Schroom niet om contact met ons op te nemen om een passend huis te vinden. Wij denken graag met jullie mee. 

 

Zet op favorietenlijst Verwijder uit favorietenlijst
Zoek in ons aanbod van 135 vakantiehuizen