vakantiehuis overnachten familie

Vakantie-inspiratie: vakantiehuis voor 12 personen

Met vrienden of familie vertoeven in een XL vakantiehuis? Heerlijk! Bij Lekker Naar Zee spot je de fijnste groepsaccommodaties voor 12 personen of meer. Maar hoe vul je nou zo’n vakantie met zo’n grote groep in? Wat zijn leuke dingen om te doen en waar houd je rekening mee als je er met een groot gezelschap op uit trekt? In dit artikel lees je toffe tips, aanraders en algemene zaken om rekening mee te houden.

Budget voor 12-persoons groepsvakantie

Wanneer jullie met een grote groep op vakantie gaan, dan is het belangrijk dat jullie qua budget op dezelfde lijn zitten. De een heeft immers meer te besteden dan de ander. Het is daarom handig om één iemand aan te wijzen die hier zicht op houdt.

Het grote voordeel van een vakantiehuis huren met 12 personen? Dat is in verhouding flink voordeliger dan met een klein gezelschap. Je kunt de keuken, badkamer en de rest van de ruimte immers delen. Een vakantiehuis van €1.500 lijkt misschien veel, maar als je dat per persoon uitrekent dan is dat maar €125. Zo houden jullie dus nog genoeg budget over om leuke dingen te doen.

Vakantiehuis 12 personen? Nederland the place to be!

Tijd om de bestemming te bepalen? Met een groot gezelschap van 12 personen moet je al met minimaal drie auto’s rijden. Om meer budget over te houden en het iedereen zo gemakkelijk mogelijk te maken blijf je wellicht het liefst in eigen land. Onze aanrader? De Nederlandse kust. Daar waan je je in een heel andere omgeving zonder dat je er al te ver voor hoeft te reizen.

Vakantiehuis 12 personen aan zee boeken

Voordat je allerlei uitjes en activiteiten gaat plannen voor het grote gezelschap, wil je wellicht eerst dat geweldige vakantiehuis voor 12 personen vinden. En dat blijkt nog niet altijd even gemakkelijk te zijn, want het aanbod XL vakantiehuizen is in Nederland niet zo groot, zeker niet als je een comfortabele groepsaccommodatie aan zee zoekt. Wij versimpelen graag je zoektocht!

Bekijk hier alle vakantiehuizen voor 12 personen.

Nadat je alle groepsaccommodaties voor 12 personen ziet, kun je nog verder selecteren op kenmerken van je favoriete vakantiehuis. We raden je aan om er op tijd bij te zijn, dan heb je nog alle keuze. Ga je voor het bruisende Callantsoog, met paradijs Sint Maartenszee, het prachtige Groote Keeten of het bloemrijke Julianadorp?

Je kunt natuurlijk ook kijken naar een last minute vakantiehuis met 12 personen.

Vakantiehuis 12 personen? Comfort een must!

Natuurlijk wil je dat het hele gezelschap zich comfortabel voelt in het vakantiehuis. Daarvoor houd je specifiek rekening met een aantal zaken. Zo wil je voldoende slaapkamers hebben voor ieder gezin of stelletje dat meegaat. En staan jullie graag voor de spiegel? Dan zijn meerdere badkamers ook erg prettig. Verder is een groot vakantiehuis geen overbodige luxe, zodat je niet constant op elkaars lip zit.

Ontdek bijvoorbeeld het familie vakantiehuis voor 12 personen: Op t Oog XL. Deze biedt 6 slaapkamers, waarvan 2 slaapkamers op de begane grond voor als er bijvoorbeeld iemand slecht ter been is. Daarnaast 3 badkamers, 120 m2 oppervlakte en zelfs een laadpaal voor elektrische auto’s. Tevens vind je er een droger en wasmachine, wat van pas komt als jullie een lange groepsvakantie met 12 personen boeken.

12-persoons groepsvakantie met hond

Als je zelf op vakantie gaat dan blijft je trouwe viervoeter wellicht bij vrienden of familie logeren. Maar wanneer jullie met de hele groep gaan dan kun je je lieve huisdier ook gewoon meenemen! Er zijn namelijk vakantiehuizen voor 12 personen waar honden en andere huisdieren toegestaan zijn.

Ontdek bijvoorbeeld Villa Duinland XL. Deze bestaat uit twee identieke geschakelde huizen met een gedeelde tuin. Die splitsing is bijvoorbeeld ideaal als iemand uit het gezelschap allergisch is voor huisdieren. Met twee woonkamers en keukens, vier badkamers en zes slaapkamers, is er genoeg plek voor iedereen. En binnen een afstand van 1750 meter wandelen jullie met de hond(en) al lekker over het strand!

Gezamenlijke maaltijden inplannen

Hmmm, een lekker hapje met het hele gezelschap hoort er natuurlijk bij. Maar wanneer je last minute een restaurant voor 12 personen wilt boeken dan is de kans groot dat je niet in één keer prijs hebt. Bespaar jezelf stress op het laatste moment en plan die restaurant bezoekjes met de grote groep op tijd in.

Wat natuurlijk ook leuk is, is bij het vakantiehuis voor 12 personen een BBQ organiseren. Bij onze groepsaccommodaties heb je ruimte genoeg en kun je een barbecue huren! En mocht het weer tegenzitten of staat een van jullie graag achter het fornuis? Dan maak je gebruik van de grote keukens. Tip: kook om de beurt en ervaar elkaars culinaire kunsten.

Waterpret voor iedereen

Of je nu met vrienden of familie op vakantie bent, waterpret is altijd leuk! En water is er aan zee genoeg, dus let’s go! Pak de koelbox in en vertoef aan de langgerekte stranden. Veel van onze 12-persoons vakantiehuizen aan zee liggen op loopafstand van het strand, ideaal!

De beste kustplaats voor wilde waterratten is Julianadorp. Hier kun je kanotochten boeken, suppen of zelfs surfles nemen. Bij de surfschool aan het strand plan je de lessen of huur je de uitrusting als je al op de plank kan staan. Of reis af naar het plaatsje Den Oever en boek een wadlooptocht. Er zijn genoeg actieve uitjes aan zee!

Groepsactiviteiten voor 12 personen aan zee

Naast waterpret en samen dineren is er natuurlijk nog veel meer te doen. Graag geven we je nog wat extra inspiratie. Kijk wat bij je past en plan die toffe groepsuitjes in.

  • Gezelschapspelletjes: een avondje in het 12-persoonshuisje vertoeven is gezellig én voordelig. Vraag iedereen om toffe bordspellen mee te nemen. Leuke groepsspellen zijn bijvoorbeeld 30 Seconds, Triviant en Party & Co. Je kunt ook zelf een quiz organiseren, bijvoorbeeld een babyfoto-quiz.
  • Wandelen: in Callantsoog en omgeving is prachtige natuur te vinden. Spot vogels, bloemen en de twee grootste natuurlijke duinmeren van West-Europa in het natuurgebied Het Zwanenwater.
  • Klimmen en klauteren: in de nabijgelegen Klimvallei leggen jullie een spectaculair hindernis parcours door de bomen af. Zoek je meer iets voor de kleintjes? Dan is een bezoekje aan de giga in- en outdoor speeltuin De Goudvis een goed idee.
  • WaddenExplorer: met de hele groep op zeehonden excursie, dat doe je tijdens de unieke boottocht met de WaddenExplorer. Een onvergetelijke ervaring.
  • Markten & braderieën bezoeken: in de kustplaatsen Callantsoog, Sint-Maartenszee en omliggende dorpen zijn knusse markten en braderieën. Leuk om met zijn allen rond te snuffelen en daarna lekker op een terrasje te ploffen.

Bekijk hier nog meer activiteiten aan zee en plan je favorieten in!

Vakantiehuis 12 personen aan zee boeken!

Al zin gekregen in die heerlijke groepsvakantie? En heb je je 12-persoons vakantiehuis aan zee nog niet geboekt? Bekijk dan snel wat er beschikbaar is op de door jullie gewenste datum. We wensen jullie alvast alle plezier toe!

Ontdek alle 12-persoons vakantiehuizen!

 

Zet op favorietenlijst Verwijder uit favorietenlijst
Zoek in ons aanbod van 135 vakantiehuizen