blog familie uitstapjes

Vakantiehuis op loopafstand van het strand aan zee

Binnen 350 meter van het strand

Even lekker weg naar zee, ja goed idee! Maar dan begint het pas, want wanneer dan, waar gaan we naar toe en is er nog een vakantiehuis dichtbij zee beschikbaar? Een aanrader voor een heerlijke vakantie aan het strand is de badplaats Callantsoog, een erg gezellig kustdorp met een mooi dorpsplein, veel horeca en leuke winkeltjes.

Uniek aan Callantsoog is dat er slechts een enkele duinenrij tussen het dorp en het strand is maar geen hoogbouw of boulevard. Het strand is altijd dichtbij maar het schitterende uitzicht en de natuur wordt niet verstoort door bebouwing, natuur zoals het hoort. Bovendien is het strand van Callantsoog nog heerlijk rustig. Tuurlijk op de tropische dagen in de zomer is het gezellig druk op het strand, maar ook dan is er genoeg ruimte. Het is ook mogelijk om een kleine 10 minuten te lopen over het strand, dan ben je de drukte uit.

Callantsoog is de uitzondering

Vakantie aan het strand is leuk, maar vaak liggen vakantieparken aan de randen van het dorp en is de gezelligheid en het strand meestal net even te ver weg of alleen gemakkelijk per fiets of auto te bereiken. Callantsoog is hierop de uitzondering, want tussen het gezellige centrum en de duinen ingeklemd vind je de vakantielocatie Seinpost, Lepelaarsweg en de Op t Landtweg. Een heel leuk gevarieerd buurtje met een grote verscheidenheid aan vakantiehuizen.

Uniek aan deze locatie is dat de vakantiehuizen letterlijk aan de voet van de duinen liggen. Met slechts één duinenrij zit je op vakantie binnen 350 meter van het strand, met je voeten in het zand en kun je ’s avonds de golven horen ruisen. Het hoe fijn is het als je tijdens je vakantie overal dicht bij bent en alles te voet te bereiken is.

“Gasten hebben de hele vakantie de auto niet nodig”

Voordelen van woning direct bij zee

De vakantie locatie direct bij zee maakt de huizen ook erg geschikt voor een vakantie met kinderen. Zelf ‘s ochtends wakker worden met een frisse duik in zee, en op je gemak een broodje halen bij de warme bakker voor ontbijt. Ga je op de warme zomerdag ’s ochtends met de kinderen naar zee, de kinderen kunnen zelf lopen. Lunchen of even naar de wc.. dat je gewoon thuis , geen probleem alles is op loopafstand. 

Geniet in de avond van een ijsje bij Nederlands beste ijssalons en wandel daarna op je gemakt rondje over het strand, of nog even op het strand genieten van de ondergaande zon met een drankje bij een van de strandpaviljoens, hoe lekker is het als je dan al vlak bij huis bent

Benieuwd naar welke vakantiehuizen te huur zijn op deze unieke locatie in Callantsoog, kijk dan bij het aanbod van LekkerNaarZee, wij verhuren ruim 1000 huizen binnen 1500 kilometer (max 20 minuten lopen of 5 minuten op de fiets) van het strand. Voor huizen direct aan het strand, gebruik je de filter “afstand tot het strand”. Zet deze op bijvoorbeeld 400 meter dan vindt je alle ruim 45 huizen aan de voet van de duinen.   

De huizen dicht bij de duinen zijn erg geliefd, dus is er helaas geen huis meer meer beschikbaar maar zoek je wel een comfortabele vakantiewoning dicht bij zee dan zijn wellicht de appartementen in Groote Keeten in de Duinerei en het Strandleven een goede optie, deze zijn ook slechts 500 meter van het strand te voet binnen 10 minuten te bereiken. 

 

Zoek in ons aanbod van 135 vakantiehuizen