Surfen in Callantsoog

Ben jij op zoek naar een leuke activiteit? Ga surfen! Het is mogelijk om een surfles te volgen bij een surfschool in Callantsoog of omgeving. Maak er een leuke dag uit van! Als beginner of gevorderde het maakt niet uit, er is voor ieders wat wils!

Waar wacht je nog op? Wetsuite aan en het water in! Oh, wacht misschien is een les wel handig. Wij hebben een overzicht van welke surfscholen er in de buurt zijn, waar je als beginner of gevorderde terecht kunt. 

Surfscholen voor beginners

Als je nieuw bent in de surfsport, hoef je je geen zorgen te maken. Callantsoog biedt verschillende surfscholen met ervaren instructeurs die je de juiste technieken en veiligheidsmaatregelen leren. Deze gepassioneerde instructeurs zullen je alle tips en tricks leren om vertrouwen op te bouwen op je surfboard. Binnen de kortste keren sta je op je board en glijd je moeiteloos over de golven.

Zie je het surfen nog niet helemaal zitten, maar wil je wel lekker van de golven genieten. Een populaire activiteit is bodyborden. Liggend in het water met een klein surfbord gaat dit ook geweldig. De bodyboards zijn overal in Callantsoog te verkrijgen. Plezier gegarandeerd!

Naast surfen in Callantsoog kan je er ook ontspannen

Callantsoog en omgeving biedt niet alleen surfmogelijkheden, maar ook een heerlijke omgeving waar van alles te doen is. Na een enerverende surfsessie kun je ontspannen op het zachte zandstrand en genieten van het uitzicht op de Noordzee, de frisse zeelucht en het geluid van de golven. Of geniet van een heerlijk hapje en drankje bij een strandpaviljoen of restaurant op het dorsplein. 

Suppen in Callantsoog

Probeer iets nieuws en ontdek Callantsoog vanaf een Sup. Peddel rustig over het noordzee water, genietend van het geluid van golven en meeuwen terwijl je je evenwicht houdt. Het is een geweldige manier om te genieten. Bij de bovenstaande 3 surfscholen is het ook mogelijk om sups te huren. 

Kanoën in de omgeving

Houd jij van een leuke activiteit tijdens je vakantie ga kanoën! Er zijn tussen Julianadorp en Den Helder verschillende routes. Kort maar ook wat langere routes. Voor iedereen wat wils dus! Onderweg kom je verschillende aanlegsteigers tegen om even te ontspannen. Er zijn verschillende bedrijven die langs de routes kano's verhuren. 

  • Kanoverhuur Den Helder
  • Camping Julianadorp aan zee
  • Camping 't Noorder Sandt 

Op vakantie in Callantsoog en je eigen boot, waterscooter of jetski mee?

Het is toegestaan om met je eigen boot op de Noordzee te varen. Hiervoor heb je geen vaarbewijs nodig, mits je via het strand de Noordzee op gaat (Bron: alpina.nl). In Callantsoog zijn speciale bootvakken waar je met je boot mag varen. De locaties hiervoor kan je hier bekijken

Met drijvende voorwerpen het water op?

Bekijk dan goed hoe de wind staat voordat je in Engeland eindigd. Bij de reddingsbrigade hangen vlaggen op de post, als de oranje windzak hier hangt zijn opblaasbare objecten niet toegestaan. Ook als het oosterwind is en de zak hangt hier niet is het niet toegestaan. Meer tips voor een veilige stranddag vind je hier

Zoek in ons aanbod van 135 vakantiehuizen