Goedkope vakantie Nederland aan zee

Wat dacht je van een heerlijke vakantie in eigen land? En dat ook nog eens lekker voordelig? In dit artikel geven we je graag een aantal tips over het boeken van een goedkope vakantie in Nederland aan zee. Zo waan je je in een unieke omgeving lekker dichtbij huis. Doe er je voordeel mee en kijk welke tips je kunt doorvoeren om veel te besparen.

1. Besparen met een vakantie in eigen land

Om geld te besparen biedt een goedkope vakantie in eigen land uitkomst. Je hoeft geen dure vliegtickets of heel veel brandstof te betalen om op locatie te komen, om vervolgens misschien ook nog kosten aan een taxi of autohuur kwijt te zijn. Een klein stukje rijden met de auto en je bent er al! En Nederland heeft je gelukkig heel wat moois te bieden. Onze aanrader? Een vakantiehuisje in omgeving Callantsoog! Hier geniet je niet alleen van zon, zee en strand, maar er is ook genoeg te beleven tijdens regenachtig weer.

Tip: ontdek hier de leukste dingen om te doen in Callantsoog.

2. Vakantiehuis met alle voorzieningen

Een klein hotelkamertje? Nee, met een vakantiehuisje kom je vaak stukken voordeliger uit. Hierin heb je bijvoorbeeld ook een keuken met koelkast, zodat je drinken simpelweg bij de supermarkt kunt kopen en daarnaast je eigen maaltijden kunt bereiden. En dat is vaak net zo gezellig dan duur uit eten gaan, zeker met een groot gezelschap. Lekker een avondje gourmetten of barbecueën, bordspelletjes spelen, in je jacuzzi of sauna, noem maar op! Op zoek naar knusse en comfortabele vakantiewoningen met goede prijs-kwaliteit? Kies dan hier je favoriete vakantiehuisje aan zee.

3. Vroeg boeken: ben er op tijd bij!

Het op tijd boeken van je vakantie kan je financieel gezien voordeel opleveren.Het grotere aanbod dat nog beschikbaar is. Die populaire accommodaties vliegen er immers snel uit en voor je het weet is iemand anders met het beste huis aan de haal gegaan. Vooral in de zomerperiode zijn goede prijs/kwaliteit vakanties aan zee snel volgeboekt, dus plan alvast je datum en zorg dat je er op tijd bij bent.

4. Last minute vakantiehuisje aan zee

Misschien boek je liever pas op het laatste moment, bijvoorbeeld omdat je eerst het weer wil afwachten. Het nadeel is dat het aanbod kleiner is, maar het voordeel is dat je dan een goedkope last minute aan zee kunt boeken. Deze vakantiehuisjes zijn nog niet verhuurd en daardoor zijn op het allerlaatste moment de prijzen vaak wat lager. Dat kan je al snel honderden euro’s op een week vakantie besparen. Neem dus zeker een kijkje bij onze last minutes om te zien of er een toffe hotspot voor je bij zit!

5. Reizen buiten het hoogseizoen

Wellicht logisch, maar een vakantie buiten het hoogseizoen is normaliter voordeliger dan tijdens piekmomenten. Als je goedkoper uit wilt zijn dan kun je momenten als de zomervakantie, voorjaarsvakantie en meivakantie beter vermijden. Ook is doordeweeks relatief gezien voordeliger dan het weekend. Bovendien is er ook buiten het hoogseizoen genoeg te beleven aan de Nederlandse kust. Tevens ideaal voor iedereen die juist graag de rust opzoekt.

6. Flexibele datums voor goedkope strandvakantie

Om nog maar even in de datums te blijven: als je flexibel bent dan is de kans groter dat je een goedkope vakantie aan zee kunt boeken. De prijzen kunnen namelijk flink variëren van moment tot moment. Dat heeft grotendeels te maken met vraag en aanbod. Hoe eerder je boekt, hoe meer flexibiliteit. Heb je een specifiek vakantiehuisje op het oog? Dan kun je bij ons eenvoudig zien wat de prijzen per moment zijn. Zo zie je direct wanneer het huisje beschikbaar is en hoeveel het je op welk moment gaat kosten.

7. Trommel de hele familie op

In verhouding ben je met een groot gezelschap minder per persoon kwijt voor een vakantiehuisje. Dus wat dacht je ervan om met de hele familie op vakantie te gaan? Bij LekkerNaarZee verhuren we zelfs grote vakantiehuizen aan zee voor twaalf personen of meer, dit in Callantsoog, Groote Keeten, Sint Maartenszee en Julianadorp. Kortom, trommel de hele familie op en ga met zijn allen voor een geweldig avontuur.

8. Boek vooraf alvast de activiteiten

Wanneer je op vakantie bent dan wil je vast ook een of meerdere activiteiten ondernemen. Een dagje naar het museum, een fiets huren of naar de speeltuin met de kids? We raden je aan om alvast na te denken over wat je wilt gaan doen. Zo heb je alvast de tijd om een budget op te stellen en om korting in de wacht te slepen. Bij veel activiteiten geldt namelijk dat je met online boeken korting krijgt. Ook kun je een kijkje nemen op veiling- en actiesites of in de voordeelagenda van de Postcode Loterij. Alle euro’s zijn immers meegenomen!

9. Er is ook genoeg gratis te doen!

Niet alles hoeft geld te kosten, want aan zee is er genoeg te beleven wat gratis is. Lekker op het strand liggen, zandkastelen bouwen met de kids, wandelen door de duinen, een lokale markt bezoeken, het kan allemaal! Wij bieden bijvoorbeeld vakantiehuisjes waar je ook je hond mag meenemen, zodat jullie samen op pad kunnen. In omgeving Callantsoog aan zee is er daarnaast genoeg omgeving te verkennen. Ontdek waar je allemaal kunt wandelen in de Kop van Noord-Holland. Geniet van natuurgebieden boordevol bloemen in Het Zwanenwater of ga met de kinderen op zoek naar kaboutersporen tijdens een wandeling op Het Kabouterpad. Heb je een fietsendrager? Dan is het ideaal om je eigen fiets mee te nemen.

10. Thuis ‘energiezuinig’ achterlaten

Naast het besparen op de accommodatie en activiteiten, raden we je ook aan om thuis alles ‘energiezuinig’ achter te laten. Wat we daarmee bedoelen? Zorg er in ieder geval voor dat de verwarming uitstaat. Check even voor de zekerheid of de koelkast en vriezer goed dicht zitten en dat alle lampen uitstaan voordat je vertrekt. Optioneel kun je ook de stekkers van tv en andere apparaten uittrekken. Die verbruiken namelijk nog minimaal, zelfs als ze uit staan. Dat wordt sluipverbruik genoemd en dat kun je eenvoudig voorkomen.

Prijzen vergelijken en goedkope vakantie aan zee boeken!

Heb je al helemaal zin gekregen in een goedkope vakantie in eigen land? Een laatste tip die we graag benadrukken is: prijzen vergelijken. Neem een kijkje bij onze vakantiehuisjes, kies je favoriet en check zelf op welke datums het betreffende vakantiehuisje het voordeligst is. Of ga er blanco in, kies je reisperiode en maak gebruik van onze filterfunctie om te sorteren op prijs van laag naar hoog. Zo vind je razendsnel je heerlijke vakantiehuisje in Callantsoog, Sint Maartenszee, Groote Keeten of Julianadorp. Wij wensen je alvast veel plezier toe!

 

Boek een voordelig vakantiehuisje aan zee

Zet op favorietenlijst Verwijder uit favorietenlijst
Zoek in ons aanbod van 135 vakantiehuizen