• Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Google Plus

Dagje naar Enkhuizen

 

Bewonder de schepen in de havens, wandel langs de talloze monumenten en grachtjes of kom tot rust tussen de eeuwenoude bomen die de vestingwal flankeren.

Overal in Enkhuizen proeft u nog de sfeer van een rijk VOC-verleden. In en rond Enkhuizen kunt u heerlijk wandelen, fietsen en natuurlijk… varen! Maar ook shoppers kunnen hun hart ophalen. Met volop variatie en leuke speciaalzaken is dat hier nog écht een verrassing. U kunt in Enkhuizen zo veel leuke dingen doen en bekijken dat een dag eigenlijk veel te kort is.

Met alle spetterende, muzikale en uniek historische evenementen boeit Enkhuizen het hele jaar door.  Benieuwd naar de leuke musea in Enkhuizen kijk dan hier Musea Enkhuizen

 

Stadswandeling:

Enkhuizen is een stad waar hier en daar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Bij de VVV kunt u het boekje Stadswandeling in Enkhuizen aanschaffen.  Loop langs de maar liefst 366 rijksmonumenten en ervaar de indrukwekkende historie. Bezoek oa. de oude stadspoort de Drommedaris, de Koepoort, de Westfriese Munt, het Waaggebouw en de oude waterpoort de Oude Gouwsboom.

Shoppen:

De gezellige binnenstad herbergt een aaneenschakeling van verrassende kleine en grotere winkels. Veel hiervan zijn gevestigd in mooie monumenten met karakteristieke details. Een blik boven de etalages is de moeite waard en maakt het winkelen extra leuk.  Bezoek de Westerstraat en Vijzelstraat voor bijzondere sieraden, mooie winkels, boetiekjes, design en eigenzinnige mode. En maak een tussenstop bij de thee- en koffiespeciaalzaak.

Bij  Stoffenhuis Rienderhoff kunt u terecht voor dat ene patroontje en net de juiste knoop. De heren kunnen zich op ambachtelijke wijze laten scheren bij Nouveau Coiffures. Voor uw echte vondst kunt u terecht bij kringloop ‘t Zoldertje en houtatelier De Juffies.

Bent u eind juni in de buurt, kom dan langs op de jaarlijkse lappendag op de 24ste. Of struin rond tussen alle ruim 100 kramen vol vintage, brocante en hebbedingetjes in het Snouck van Loosenpark op de rommelmarkt van 13 Juli.

De Haven:

De Gemeentelijke Havens. Als sinds 1361 startte de ontwikkeling van de havens van Enkhuizen tot wat nu een verzameling van aanlegplaatsen in geworden en waar de meest uiteenlopende havenactiviteiten plaats vinden.  Bezoek ook de Gependam voor uniek uitzicht op de historische schepen.

In de buurt:

Wilt u in de buurt wat ondernemen, wandel dan de Dauwtrappertocht, en Dromedariswandeling.  Kijk hiervoor op www.sportwandelschool.nl

 

Watersport:

Met haar historische karakter en havens is Enkhuizen een uniek decor voor diverse watersportevenementen. Zo is er de jaarlijkse Klipperrace (tweede weekend van oktober), starten alle wedstrijden van de Flevo Race in de nabije omgeving.

In Enkhuizen kunt u ook terecht bij diverse zeilscholen. Wilt u een dagje naar het oosten  In Enkhuizen vertrekt de veerdienst naar Stavoren en Urk.  Met een dagtocht van 6 of 9 uur vertrekt u ‘s ochtends eventueel met uw fiets voor een heerlijk dagje uit.  Voor een unieke ervaring vaart u mee met de Willem Barentsz, een schitterend topzeilschoener zeilschip.

Kijk op www.veerboot.info of www.veerdienst-urk-enkhuizen.nl voor meer info.

 
 
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Google Plus