Strand Callantsoog

Corona (COVID-19) en vakantie in Callantsoog

Op vakantie ten tijde van Corona

Een verblijf in Callantsoog zal dit jaar anders zijn dan normaal. LekkerNaarZee en alle ondernemers doen er echter alles aan om een plezierig en veilig verblijf voor u mogelijk te maken.  U kunt hier ook zelf aan bijdragen. Gebruik uw gezond verstand en heb respect voor elkaar en de geldende maatregelen. Samen maken we een zo veilig mogelijk verblijf mogelijk.

 Uw vakantie bij LekkerNaarZee is aanstaande, waar moet u aan denken.

Ziek?

 • Heeft u binnen 24 uur voor vertrek ziekteverschijnselen van COVID-19? Blijf dan thuis en schakel eventueel uw annuleringsverzekering in.
 • Heeft u tijdens uw vakantie ziekteverschijnselen van COVID-19 gekregen? Meld dit dan aan ons.

Sleutel overdacht

 • Via het speciale sleutelportaal op kantoor van LekkerNaarZee (Dorpsplein 3b, Callantsoog).
 • Gelieve met niet meer dan 1 persoon de sleutel te halen.
 • Bij voorkeur zijn alle betalingen voor aankomst via een bankoverschrijving overgemaakt. Heeft u toch nog een openstaande rekening? Gelieve dan op kantoor met Pin betalen.
 • Bereid uw vakantie goed voor, zorg dat u het adres van uw accommodatie weet om de sleuteloverdracht zo soepel mogelijk te laten verlopen en er weinig mensen in een rij buiten hoeven te wachten bij ons kantoor.

Verblijf in omgeving – volg de landelijke richtlijnen op!

 • Houd minimaal 1,5 meter afstand tot anderen.
 • Was regelmatig uw handen.
 • Doe boodschappen alleen of maak gebruik van de bezorgservice.
 • Naar het strand = rechts omhoog & rechts omlaag.
 • Heb respect voor alle maatregelen en keuzes van ondernemers, het is voor uw eigen veiligheid.
 • Is het druk? Zoek een rustigere plek op zodat u afstand kunt bewaren tot anderen.
 • Heeft u eten afgehaald? Geniet hier dan onderweg of bij uw vakantiehuis van.
 • Samen zorgen we voor een veilig seizoen  in Callantsoog en omgeving. U bent op vakantie dus doe lekker rustig aan, geef elkaar de ruimte, en gun elkaar de rust.   

Vertrek

 • Laat uw huis netjes en opgeruimd achter, laat geen afval achter.
 • Zet ramen op kiertjes om te ventileren (als het weer het toelaat).

Sleutelafgifte

 • Door de brievenbus bij LekkerNaarZee (aan de rechterzijde van kantoor op Dorpsplein 3b), graag tezamen met de checklist die u bij aankomst gekregen heeft.
 • Wilt u een nieuwe boeking maken bij vertrek? Gelieve via de e-mail in plaats van bij ons op kantoor.

 We hebben de volgende tips voor een fijne en veilige vakantie:

 • Laat uw boodschappen bezorgen op uw vakantieadres
 • Restaurants geopend maar vol? Maak gebruik van alle take-away diensten, vrijwel elk restaurant doet hier aan mee. Geniet in uw eigen tuin of huisje.
 • Elke winkel heeft richtlijnen voor bezoek, lees deze voordat u naar binnen gaat.
 • Is het ineens wat drukker op het strand, loop dan een stukje verder, het strand is groot genoeg.
 • Niet alle faciliteiten zullen geopend zijn zoals u gewend bent, bekijk voor bezoek wat de voorwaarden zijn.
 • Geniet van al het moois van deze omgeving te bieden heeft en waarbij de 1,5 meter afstand te waarborgen is, zoals fietsen, wandelen, kanoën.

 


Welke huisjes zijn nog beschikbaar..? Bekijk hier het actuele aanbod in Callantsoog


 

Ik heb een vraag over mijn verblijf / vakantie?

Neem contact met ons op. We helpen u graag, maar we verzoeken u uw vraag via e-mail of via het contactformulier links onder op deze pagina te stellen. Wij beantwoorden vrijwel alle e-mail binnen 1 werkdag, soms 2 werkdagen.

Telefonisch zijn we bereikbaar, maar we verzoeken u alleen voor spoed te bellen of als u reeds bij ons te gast bent. Via de e-mail kunnen wij uw vragen ook beter beantwoorden dan telefonisch.

 

Ik heb een vakantie geboekt bij LekkerNaarZee, kan ik komen?

Het antwoord hierop is ja. Zoals aangegeven is het niet verboden van onze accommodatie gebruik te maken. Alle woningen beschikken over eigen voorzieningen, u kunt daarmee dezelfde regels in acht nemen als thuis.  

Een verblijf in een uw eigen bungalow of vakantiehuis in Callantsoog en omgeving is onder de huidige omstandigheden een relatief veilig manier om er tussenuit te zijn. U kunt met eigen vervoer komen en beschikt over een eigen woning en deelt geen ruimtes met andere gasten. In Callantsoog en omgeving kunt u nog op vakantie. U kunt wandelen op het strand en door de omliggende natuurgebieden.

 

Waar moet ik rekening mee houden als ik op vakantie kom in Callantsoog of omgeving

U heeft uw vakantie geboekt en komt binnenkort naar Callantsoog of omgeving. We verzoeken u dringend de onderstaande regels in acht te nemen.  Hiermee zorgen we er samen voor dat de 1,5 meter vakantie mogelijk is en het niet te druk wordt.  Het advies is om zich aan de RIVM richtlijnen te houden om zo verspreiding te voorkomen. Zorg voor goede hygiënemaatregelen en door minimaal 1,5 meter afstand te houden is de kans kleiner dat mensen elkaar besmetten. Zie: www.rivm.nl/coronavirus-covid-19

 

Naast de RIMV maatregelen verzoeken we u tijdens uw vakantie

 • Denk na, wees sociaal en geef elkaar te ruimte.
 • Doe uw boodschappen alleen, of laat deze bezorgen.
 • Blijf niet op het dorpsplein rondhangen. Haal uw eten af en zoek dan de ruimte op al wandelend of bij uw eigen accommodatie.
 • Het aan LekkerNaarZee te melden als u tijdens uw verblijf ziekteverschijnsel krijgt.

 

Wat zijn de aanpassingen in Callantsoog

Vrijwel alle ondernemers in Callantsoog bieden met enkele aanpassingen en onder voorwaarden, weer hun services aan en het dorpsplein en strand zijn vrij toegankelijk. Geef elkaar hier de ruimte.

ekijk goed de protocollen voor het naar binnen gaan van de desbetreffende winkel/ horeca. Door de aanwijzingen goed op te volgen is de 1,5 meter afstand goed te handhaven.

 

Wat zijn de aanpassingen bij LekkerNaarZee

Wij werken er hard aan een veilig verblijf voor u mogelijk te maken. De service die u van ons gewend bent is daardoor wat aangepast.

 • Contactloze sleuteloverdracht: Om persoonlijk contact te verminderen is het kantoor voor bezoek gesloten. De sleuteloverdracht is nog  wel op het adres Dorpsplein 3b maar het kantoor is met een portaal en sleutelsluis afgeschermd. Doe het inchecken in uw eentje, en moet u wachten op andere gasten bij de sleuteloverdracht, doe dit buiten op gepaste afstand.  
 • Vragen: Heeft u vragen tijdens uw verblijf dan verzoeken we u dit via e-mail of telefonisch aan ons door te geven en niet persoonlijk op kantoor.
 • Schoonmaak: Wij hebben voor onze schoonmakers een speciaal schoonmaakprotocol. Hierbij wordt o.a. extra aandacht gegeven aan de contactpunten en wordt gebruik gemaakt van de juiste (ontsmetting) middelen.
 • U ontvangt van ons 5 dagen voor aankomst extra informatie over uw vakantie in Callantsoog met aandachtspunten en uitleg.

 

Ik ervaar gezondheidsklachten en mijn vakantie is aanstaande

U vakantie is aanstaande maar u heeft ziekteverschijnselen. Het is volgens de landelijke richtlijnen niet toegestaan om dan op vakantie te komen. U moet uw vakantie dan annuleren of schenken aan familie of vrienden. 

Ga bij uw annulerings- of reisverzekering na of u voor ziekte verzekerd bent,  vaak is dit het geval.

 

Ik wil graag een vakantie boeken wat zijn de mogelijkheden en voorwaarden? 

Het is mogelijk een vakantie te boeken voor de komende periode, het is ondanks alle maatregelen altijd toegestaan geweest in een van onze vakantiehuizen te verblijven.

Wij hebben voor alle klanten dezelfde voorwaarden. Dit betekent dat in het geval van een gebiedsverbod voor Callantsoog of een verbod op het gebruik van onze vakantiewoningen, wij uw boeking graag omboeken naar een andere periode of met u een andere oplossing zoeken.

U wordt geacht op de hoogte te zijn van de risico’s en mogelijke maatregelen die corona met zich mee brengt. U kunt daarom geen aanspraak maken op afwijkende annuleringsvoorwaarden. 

Gesloten voorzieningen, een beperking in het aantal mensen in een woning, of een verplichte corona test en/of quarantaine periode bij een verblijf in onze regio, is geen reden tot afwijkende annuleringsvoorwaarden. Het risico bestaat dat als u met meerdere huishoudens 1 huis boekt, niet iedereen mee kan of dat u een huis extra moet boeken.

Uitsluitend wanneer wij genoodzaakt zijn om uw boeking te annuleren wegens een door de Nederlandse overheid ingesteld gebiedsverbod of verbod op het gebruik van vakantiewoningen kunt u omboeken of krijgt u uw geld terug.

Disclaimer: LekkerNaarZee kan op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld (of aansprakelijkheid aanvaarden) voor de gedragingen van haar huurders ten aanzien van de door de overheid gestelde Corona-maatregelen en voor de mogelijkheid dat haar huurders blootgesteld worden aan een eventuele Coronabesmetting. 

 

Last Minute op vakantie?

Zet op favorietenlijst Verwijder uit favorietenlijst
Zoek in ons aanbod van 135 vakantiehuizen