Strand Callantsoog

Corona (COVID-19) en vakantie in Callantsoog

Update 05-05

Corona  en de 1,5 meter vakantie

LekkerNaarZee en de andere ondernemers in Callantsoog bereiden ons nu voor om u als gast op een veilige manier te kunnen ontvangen.  De 1,5 meter samenleving zal ook zijn gevolgen hebben voor uw vakantie.  We zijn op weg naar een samenleving waarin we met bepaalde maatregelen weer "normaal" kunnen functioneren. Op vakantie gaan in uw eigen vakantiewoning met eigen voorzieningen is hierbij mogelijk. Dit is nu ook niet verboden.

Naast een vakantie biedt dit ook de mogelijkheid om;

 • Een vakantiehuis te boeken als werkplek, mocht dit thuis niet mogelijk zijn in verband met kinderen.
 • Een woning te huren voor preventieve quarantaine. Bent u zelf risico patiënt en heeft uw een partner of iemand in uw gezin met veel (werk) contacten en woont u hierom liever even apart. Of heeft u veel contacten in uw werk en verblijft u daarom liever niet thuis.
 • In een woning te verblijven met uw gezin als uw woonsituatie zich niet leent om langere periode 'binnen' te blijven. Bijvoorbeeld als u met uw gezin met kinderen in een appartement zonder buitenruimte woont.
 • Een eigen verblijf te boeken als u voor werk in de regio moet zijn en niet van een hotel gebruik wil maken.

 


Welke huisjes zijn nog beschikbaar..? Bekijk hier het actuele aanbod in Callantsoog


 

Ik heb een vraag over mijn verblijf / vakantie?

Neem contact met ons op. We helpen u graag, maar we verzoeken u uw vraag via e-mail of via het contactformulier links onder op deze pagina te stellen. Wij beantwoorden vrijwel alle e-mail binnen 1 werkdag, soms 2 werkdagen.

Telefonisch zijn we bereikbaar, maar wegens de drukte verzoeken we u alleen voor spoed te bellen of als u reeds bij ons te gast bent. Via de e-mail kunnen wij uw vragen ook beter beantwoorden dan telefonisch.

 

Ik heb een vakantie geboekt bij LekkerNaarZee, kan ik komen?

Het antwoord hierop is ja. Zoals aangegeven is het niet verboden van onze accommodatie gebruik te maken. Alle woningen beschikken over eigen voorzieningen, u kunt daarmee dezelfde regels in acht nemen als thuis.  

Een verblijf in een uw eigen bungalow of vakantiehuis in Callantsoog en omgeving is onder de huidige omstandigheden een relatief veilig manier om er tussenuit te zijn. U kunt met eigen vervoer komen en beschikt over een eigen woning en deelt geen ruimtes met andere gasten. In Callantsoog en omgeving kunt u nog op vakantie. U kunt wandelen op het strand en door de omliggende natuurgebieden.

 

Waar moet ik rekening mee houden als ik op vakantie kom in Callantsoog of omgeving

U heeft uw vakantie geboekt en komt binnenkort naar Callantsoog of omgeving. We verzoeken u dringend de onderstaande regels in acht te nemen.  Hiermee zorgen we er samen voor dat de 1,5 meter vakantie mogelijk is en het niet te druk wordt.  Het advies is om zich aan de RIVM richtlijnen te houden om zo verspreiding te voorkomen. Zorg voor goede hygiënemaatregelen en door minimaal 1,5 meter afstand te houden is de kans kleiner dat mensen elkaar besmetten. Zie: www.rivm.nl/coronavirus-covid-19

 

Naast de RIMV maatregelen verzoeken we u tijdens uw vakantie

 • Denk na, wees sociaal en geef elkaar te ruimte.
 • Doe uw boodschappen alleen, of laat deze bezorgen.
 • Blijf niet op het dorpsplein rondhangen. Haal uw eten af en zoek dan de ruimte op al wandelend of bij uw eigen accommodatie.
 • Het aan LekkerNaarZee te melden als u tijdens uw verblijf ziekteverschijnsel krijgt.

 

Wat zijn de aanpassingen in Callantsoog

Vrijwel alle ondernemers in Callantsoog bieden met enkele aanpassingen en onder voorwaarden, weer hun services aan en het dorpsplein en strand zijn vrij toegankelijk. Geef elkaar hier de ruimte.

 • De horeca heeft afhaal: Op dit moment (28-04-2020) is een groot deel van de horeca in Callantsoog geopend voor het afhalen van eten en drinken (o.a. de Foyer, Ijsie Prima, Strandpaviljoen de Toko, snackbar de Wip-In, pizzaria Amore Mio, Iegewies, Fishy Callantsoog). De terrassen zijn momenteel nog niet geopend, dus geniet lekker bij uw vakantiehuis of op het ruime strand (ruim wel uw afval op).
 • De winkels zijn geopend: Zij hebben bescherming voor hun personeel. Geef winkelpersoneel de ruimte, ga niet allemaal tegelijk naar binnen.  
 • De AH supermarkt: is geopend zoals u gewend bent, ook hier geldt echter dat er een beperkt aantal bezoekers tegelijk naar binnen mag en verzoeken we u alleen te gaan.
 • Bezorgservice: Gaat u liever niet naar de supermarkt. Maak dan gebruik van de boodschappen bezorgservice.  Uw boodschappen worden dan op uw vakantieadres bezorgd. Lees er hier meer over

Bekijk goed de protocollen voor het naar binnen gaan van de desbetreffende winkel/ horeca. Door de aanwijzingen goed op te volgen is de 1,5 meter afstand goed te handhaven.

Bekijk ook www.bezorgeninschagen.nl  wees loyaal, bestel lokaal en laat het op uw vakantie adres bezorgen. 

 

Wat zijn de aanpassingen bij LekkerNaarZee

Wij werken er hard aan een veilig verblijf voor u mogelijk te maken. De service die u van ons gewend bent is daardoor wat aangepast.

 • Contactloze sleuteloverdracht: Om persoonlijk contact te verminderen is het kantoor voor bezoek gesloten. De sleuteloverdracht is nog  wel op het adres Dorpsplein 3b maar het kantoor is met een portaal en sleutelsluis afgeschermd. Doe het inchecken in uw eentje, en moet u wachten op andere gasten bij de sleuteloverdracht, doe dit buiten op gepaste afstand.  
 • Vragen: Heeft u vragen tijdens uw verblijf dan verzoeken we u dit via e-mail of telefonisch aan ons door te geven en niet persoonlijk op kantoor.
 • Schoonmaak: Wij hebben voor onze schoonmakers een speciaal schoonmaakprotocol. Hierbij wordt o.a. extra aandacht gegeven aan de contactpunten en wordt gebruik gemaakt van de juiste (ontsmetting) middelen.
 • U ontvangt van ons 5 dagen voor aankomst extra informatie over uw vakantie in Callantsoog met aandachtspunten en uitleg.

 

Ik ervaar gezondheidsklachten en mijn vakantie is aanstaande

U vakantie is aanstaande maar u heeft ziekteverschijnselen. Het is volgens de landelijke richtlijnen niet toegestaan om dan op vakantie te komen. U moet uw vakantie dan annuleren of schenken aan familie of vrienden. 

Ga bij uw annulerings- of reisverzekering na of u voor ziekte verzekerd bent,  vaak is dit het geval.

 

Ik wil graag een vakantie boeken wat zijn de mogelijkheden?

Het is mogelijk een vakantie te boeken voor de komende periode, het is ondanks alle maatregelen altijd toegestaan geweest in een van onze vakantiehuizen te verblijven.

 • Wilt u minder nachten komen? Een afwijkende periode boeken? Of langer dan 3 weken een accommodatie bij ons boeken? Dit is zeker voor de komende periode in mei en juni bij veel huizen mogelijk. Neemt contact op via het contact formulier link onder op deze pagina, dan maken we graag een mooie aanbieding.
 • U vindt het risico om nu te boeken te groot: Bij een groot aantal huizen kunnen wij u bij het maken van een nieuwe boeking hierin tegemoet komen. Voor nieuw gemaakte boekingen kunnen wij u flexibelere annuleringsvoorwaarden aan bieden. Denk hierbij aan risicovrij boeken, u kunt dan indien uw vakantie niet door kan gaan wegens een wettelijk reisverbod uw vakantie kosteloos omboeken. Neem ook hiervoor contact met ons op. 

 

Disclaimer: LekkerNaarZee kan op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld (of aansprakelijkheid aanvaarden) voor de gedragingen van haar huurders ten aanzien van de door de overheid gestelde Corona-maatregelen en voor de mogelijkheid dat haar huurders blootgesteld worden aan een eventuele Coronabesmetting. 

 

Last Minute op vakantie?
Zoek in ons aanbod van 132 vakantiehuizen