Duinen van Callantsoog

Corona (COVID-19) en vakantie in Callantsoog

Een vraag voor veel gasten is of ze in verband met corona nog op vakantie naar Callantsoog kunnen of beter van niet?  Op deze pagina zullen we een de meest voorkomende vragen over dit onderwerp aan u beantwoorden. Is uw vraag niet beantwoord of wilt u iets anders weten dan kunt u met ons contact opnemen via het contactformulier. 

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact op

De huidige situatie zorgt voor veel onzekerheid en vragen, we vragen hiervoor uw begrip. We zullen er alles aan doen uw vragen zo snel mogelijk te beantwoorden, we doen dit echter in volgorde van aankomstdatum. Wanneer er nieuws is die uw boeking beinvloed nemen wij contact met u op om de situatie met u te bespreken.  


Update 20/03-20: Maatregelen Nederlandse overheid tot 06-04


Wat kan nog wel

  • Uit eten / afhalen: Het bezorgen door- en afhalen bij eet- en drinkgelegenheden blijft toegestaan. Zo kunt u in Callantsoog terecht bij de Wip In en de Foyer. Hier kunt uw eten afhalen en bij de Foyer ook laten bezorgen.  

  • Nederland heeft niet gekozen voor een zogenaamde ‘Lockdown’. Alle winkels blijven open en het dagelijkse leven gaat zo goed als mogelijk door.

  • Besluit u wel op vakantie te komen dan kan dit nog bij ons. We verzoeken u wel de onderstaande maatregelen in acht te nemen.  In Callantsoog en omgeving kunt u nog op vakantie. U kunt heerlijk wandelen op het strand en door de omliggende natuurgebieden. Ook de bollenvelden raken in bloei.

Maatregelen in Nederland

  • Iedereen in Nederland wordt gevraagd om waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Ook bijvoorbeeld bij het boodschappen doen.

  • Iedereen in Nederland: blijf thuis bij klachten van neusverkoudheid of hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociaal contact. Beperk bezoek aan kwetsbare personen

  • Iedereen in heel Nederland: probeer zoveel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden.

  • Bijeenkomsten met meer dan 100 personen zijn in heel Nederland afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.

  • Scholen en kinderdagverblijven gaan dicht vanaf maandag 16 maart tot en met maandag 6 april. Het gaat hierbij om scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en mbo middelbaar beroepsonderwijs.

  • Alle eet- en drinkgelegenheden gaan dicht vanaf zondag 15 maart 18.00 uur tot en met maandag 6 april. Sport- en fitnessclubs, sauna’s, en coffeeshops sluiten vanaf zondag 15 maart 18.00 uur tot en met maandag 6 april.

 


 

Wat neemt LekkerNaarZee voor maatregelen?

Als LekkerNaarZee hebben we hygiënische maatregelen genomen om het persoonlijk contact te verminderen. Om onze bereikbaarheid en openingstijden te kunnen garanderen werken wij in ploegendienst. Tevens hebben we een aangepaste beleid t.a.v. de sleuteloverdracht om het onderlingen contact te verminderen.  We vragen de gasten die momenteel bij ons verblijven met vragen eerst via mail of telefoon contact met ons op te nemen.

Kan ik niet beter even wachten met boeken van een reis vanwege het Corona-virus?

Uitstellen kan, maar thuisblijven biedt ook geen garantie. Een vakantie in een uw eigen bungalow of vakantiehuis in Callantsoog en omgeving is onder de huidige omstandigheden een relatief veilig manier om op vakantie te gaan. U kunt met eigen vervoer komen en beschikt over een eigen woning en deelt geen ruimtes met andere gasten. Daarnaast staat Callantsoog en omgeving bekend om zijn rust en ruimte en bezoekt u dus geen drukke locaties met veel mensen.

Wat is het huidige reisadvies voor Nederland?

Er is momenteel geen negatief reisadvies voor Nederland en de regio Noord-Holland. 

Wat als ik niet meer op vakantie wil naar Callantsoog? 

U kunt uw reis in principe niet zonder kosten annuleren. Mocht binnenlandse het reisadvies voor Nederland aangescherpt worden (let op, op dit moment is er geen negatief of aangescherpt reisadvies), dan zullen wij afhankelijk van de situatie een besluit nemen en maatregelen treffen. Wanneer er nieuws is die uw boeking beinvloed nemen wij contact met u op om de situatie met u te bespreken.

Hoe kan ik mezelf tegen het virus beschermen? 

Een goede basis hygiëne is belangrijk. Was regelmatig uw handen met water en zeep en hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog. Gebruik papieren zakdoekjes. Stop met handenschudden.

Wat zijn de symptomen van het Coronavirus (COVID-19)? 

Koorts, hoesten en ademhalingsproblemen zijn symptomen van het Coronavirus. Het ziektebeeld lijkt erg op griep. Het virus kan ernstiger symptomen geven bij mensen met een verzwakt immuunsysteem, oudere mensen, mensen met een aandoening zoals diabetes, kanker en chronische longziektes. 

Is het Coronavirus heel besmettelijk? 

Dat is nog niet precies bekend, er wordt nu volop onderzoek naar gedaan. 

Zijn er verder maatregelen nodig? 

Nee, de WHO (World Health Organization) geeft aan dat verdere maatregelen vooralsnog niet nodig zijn.

Wat dekt mijn Reis- of Annuleringsverzekering?

De dekking verschilt per verzekering en per verzekeraar, ook het moment van afsluiten van de verzekering is van belang. U kunt de dekking van uw verzekering terugvinden op uw polis.

 

Zoek in ons aanbod van 130 vakantiehuizen