Hollandse tulpen

Museum & Cultuur

Leuke uitjes, verborgen parels, welke museum is de moeite van het bezoeken waard, en welke culturele activiteiten mag u niet missen, hierbij enkele leuke tips op een rij. 

De Nollen

 
Dit is werkelijk waar een uniek stukje Nederland.

Een goed bewaarde parel onder de rook van Den Helder.  In dit schitterende stukje beschermde nollen natuurgebied, heeft  R.W. van de Wint zijn levenswerk gecreëerd. Een combinatie tussen natuur en kunst, tussen de geheimzinnige gangen van oude bunkers en in de wind zwierende grasduinen.

In 1980 is de kunstenaar Van de Wint met dit unieke project begonnen.  Hier in een oude bunker startte hij met een schilder project. Een klus die uitgroeide tot wat de Nollen nu geworden is. Geniet van een wandeling langs deze bijzonder sculpturen, schilderijen en andere bouwsels.

Let op het terrein is geopend van donderdag t/m zondag. De rondleidingen starten om 11h, 13h en 15h.

Meer informatie op: www.projectdenollen.nl

 

Landgoed Hoenderdaell

 
De leukste dierentuin in Noord-Holland. Men verwacht geen leeuwen en krokodillen in de gemeente Hollands Kroon.  Het is dan ook een aangename verrassing dat op dit landgoed deze dieren te bewonderen zijn.

Naast roofdieren als leeuwen en krokodillen zijn er vele honderden vogels, maki’s apen te vinden. U ziet damherten in het bos. Deze kleine dierentuin bevind zich op een schitterend uitgestrekt natuurgebied.

Via een mooi wandeling door het bos, langs water en landelijke velden is het terrein te bezichtigen.  Vergeet niet om de dagelijkse roofvogel show  om 12.00 en 15.00 van valkenier Karel bij te wonen.

Landtgoed Hoenderdaell is ook het thuis van de Stichting Leeuw Stichting Leeuw zet zich in voor de katachtigen van deze wereld. Op het landgoed is hiervoor een groot opvang complex. Hier kunnen de katten worden opgevangen en gefokt. Dit centrum is niet het laatste station voor de dieren. Stichting Leeuw is namelijk bezig om de dieren in parken te plaatsen in de landen van herkomst. Doel is om de dieren weer terug te brengen in het wild en de andere dieren in grote omheinde parken te laten leven.

Meer informatie op: www.landgoedhoenderdaell.nl
 

Huisduinen

 
Huisduinen is een klein en heerlijke sfeervol voormalig walvisvaardersdorpje vlak bij Den Helder.

Bezoek Fort Kijkduin een uit de tijd van Napoleon resterend fort. Deze maakt onderdeel uit van de Stelling van Den Helder. En is pas sinds 1996 geopend voor publiek. Het fort bevat een uniek 15 meter lang tunnel aquarium gericht op de Noordzee en dwaal lekker rond door de oude geheimzinnige ondergrondse gangen.

Verder is het dorp bekend om de grootste van gietijzer gemaakte vuurtoren. Met de naam Lange Jaap met zijn 64 meter hoogte  is deze rode baken niet te missen. Koning Willem III heeft in 1877 opdracht geven voor de bouw van deze toren.

 Verder is er nog een kerk met een bijzondere klok uit 1537.

Meer informatie over Fort Kijkduin vindt u hier:  www.fortkijkduin.nl

 

Wieringen

Het eiland van de Vikingen

Wieringen is een voormalig Zuiderzee-eiland aan een strategische en drukke vaarroute.  Als in 850 bestaat het eiland en hebben Vikingen hier hun schatten begraven.  Een paar van deze schatten zijn opgegraven en kun je ook op het voormalige eilandje bekijken.  Wieringen is een leuk startpunt voor een mooie wandel- of fietstocht, en om een bezoek te brengen aan de haven of in een leuk museum. Wieringen is ook een startpunt voor vissersboten en voor een leuke zogenaamde Robbentocht of wadloopexcursie. 

Zoek in ons aanbod van 135 vakantiehuizen